Στη σφενδόνη


Συγγραφέας : Χρήστος Τσιτσιριδάκης
Εκδότης : Εκδόσεις Πηγή
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-626-513-6
Σελίδες : 384
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Φιλοσοφία, Νεότερη

18.10 € 12.67 €




Μετά από µία αποτυχηµένη πολιτική πορεία που σχεδόν του κόστισε τα πάντα, ο Χρήστος Ατρείδης επιστρέφει µυστικά στην Αθήνα. Εκεί, βρίσκει την Ελλάδα υπνωτισµένη από την επίπλαστη ασφάλεια ενός αστυνοµούµενου καθεστώτος που έχει βαφτίσει τον εαυτό του «δηµοκρατία». Οι παλιοί του σύντροφοι έχουν αλλοτριωθεί από την παρανοµία, ο µεγάλος του έρωτας έχει παγιδευτεί σε έναν γάµο-βιτρίνα, ενώ ο παιδικός του φίλος βασανίζεται από τα προσωπικά του αδιέξοδα, εγκλωβισµένος στις αναµνήσεις ενός περασµένου εφηβικού καλοκαιριού που τον σηµάδεψε.

Η επιστροφή του νεαρού ιδεολόγου µε τις φλογερές ιδέες θα πέσει σαν βότσαλο στα ήρεµα νερά της καθηµερινότητάς τους, γεννώντας οµόκεντρους κύκλους ταραχής που θα εξαπλωθούν προς τα έξω µε ανυπολόγιστες συνέπειες. Καθώς η δράση της αντιστασιακής οργάνωσης στην οποία συµµετέχει γίνεται όλο και πιο τολµηρή και αµφιλεγόµενη, ο Χρήστος Ατρείδης θα παραδοθεί για άλλη µια φορά στο όνειρο της εξέγερσης και της κοινωνικής αλλαγής.

Μα, σαν άλλος τραγικός ήρωας, αθόρυβα, θα κυνηγήσει και τον κρυφό σκοπό που τον έφερε πίσω στην πατρίδα: να πάρει ολέθρια και ολοκληρωτική εκδίκηση από τον άνθρωπο που κατέστρεψε την οικογένειά του…

Αντλώντας έµπνευση από την αφήγηση της «Ορέστειας» και διαδραµατιζόµενο σε µία εναλλακτική µετεµφυλιακή Ελλάδα, προϊόν ιστορίας και µυθοπλασίας, το φιλοσοφικό μυθιστόρημα ”Στη Σφενδόνη” ενώνει σαν γέφυρα τη λογοτεχνία, την πολιτική και τη φιλοσοφία, παραδίδοντας µία σπουδή στο πορτρέτο του σύγχρονου ανθρώπου.







e-mail Facebook Twitter