Στο φως και στο λυκόφως

Δύο σκοτεινά παραμύθια
Συγγραφέας : Διονυσοπούλου, Σοφία
Εκδότης : Το Ροδακιό
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-5248-85-7
Σελίδες : 40
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία

10.60 € 7.42 €




Τρεις κυνηγοί, πλουμιστά πουλιά, ένα δάσος στο λυκόφως, μια φωτιά που καίει χωρίς κούτσουρα, μια νύμφη με γαλάζια μαλλιά, ένα κριάρι, ένα ζηλόφθονο γιασεμί κι ένας κήπος στην αγκαλιά του ολόγιομου φεγγαριού στοιχειώνουν τα δύο αυτά σκοτεινά παραμύθια.
Συνθεμένα σε τόνους ακραίου λυρισμού, αποπνέουν μια ατμόσφαιρα γκόθικ, όχι όμως την ασπρόμαυρη που έχουμε συνηθίσει, αλλά μια άλλη, γεμάτη χρώματα και πλημμυρισμένη ήχους. Το διττό αυτό κείμενο, με τις αραχνούφαντες αντιστοιχίες και τα μυστικά συναπαντήματα εννοιών και αισθηματικών εξάρσεων, απευθύνεται τόσο σε ένα παιδί εξερευνητή όσο και σε έναν ενήλικα που ξέρει να παραμένει παιδί.


Η Σοφία Διονυσοπούλου γεννήθηκε στο Κάιρο το 1966. Σπούδασε στη Σορβόννη συγκριτική λογοτεχνία και στην Ελλάδα κλασικό τραγούδι και φωτογραφία. Έχει γράψει μια συλλογή μικρών πεζών με τίτλο "Με τις ευλογίες των νεκρών" (εκδ. Άγρα) και τα εξής θεατρικά κείμενα: "Νυχτωδία" (εκδ. Άγρα), "Νεροπομπή" (εκδ. Νεφέλη), "Ιφιγένεια της Ευριπίδου" (εκδ. Νεφέλη). Η "Νυχτωδία" έχει πάρει το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα και παίχτηκε στο φεστιβάλ Intercity της Φλορεντίας. Από το 2000 ασχολείται με τη σκηνοθεσία και έχει ανεβάσει έξι παραστάσεις. Έχει μεταφράσει επίσης πολλούς συγγραφείς, μεταξύ των οποίων Καζανόβα (εκδ. Άγρα), Σαιν Τζον Περς (περ. Ποίηση), Μολιέρο (εκδ. Επικαιρότητα), Μπαλζάκ (εκδ. Άγρα), Σαντ (εκδ. Άγρα), καθώς και λιμπρέτα για την Εθνική Λυρική Σκηνή.






e-mail Facebook Twitter