Στον ίσκιο της νοσταλγίας


Συγγραφέας : Μίλεση, Χριστίνα Π.
Εκδότης : Bookstation
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-85594-2-4
Σελίδες : 114
Κατηγορίες : Αυτοβιογραφίες

12.00 € 10.20 €




Όταν ξεκίνησα να γράφω δειλά-δειλά τις πρώτες σκέψεις μου στο χαρτί, υπήρχε μια εσωτερική ανάγκη να συνομιλήσω με τον εαυτό μου, να κατευνάσω τις υπαρξιακές ανησυχίες, τις εσωτερικές εντάσεις και τους ακαθόριστους φόβους μου, να απαλύνω το βαθύτερο υποκείμενο άγχος και τις αγωνίες που είχαν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια, τους μήνες και τις μέρες που χρειάστηκε να αναμετρηθώ με το σκληρό και εχθρικό πρόσωπο της αρρώστιας της μητέρας μου.
Όταν οι ανεξέλεγκτες δυνάμεις της άνοιας έφθειραν και σταδιακά νέκρωσαν, αρχικά, το μυαλό και, μετέπειτα, μία-μία τις αισθήσεις της, και όταν έχασα πια τις ελπίδες μου ότι μπορούσα να τις “δαμάσω”, το γράψιμο έδρασε σαν βάλσαμο στην ψυχή μου. Έπρεπε να βρω τον χαμένο μου βηματισμό και η ιδέα να αναβιώσει η ζωή της μέσα από τα μάτια μου φάνταζε σαν τη βροχή που φέρνει την κάθαρση.
[....] Είναι μια κατάθεση ψυχής αυθόρμητη και γνήσια, που δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια ή την αντικειμενικότητα των αναμνήσεων, αλλά έχει ως μέλημά της να κορέσει το πάθος της νοσταλγίας. Άλλωστε, η αλήθεια έχει πολλά πρόσωπα. Σαν ένας καθρέφτης που οι αντανακλάσεις των ειδώλων αλλάζουν μορφή σε κάθε αλλαγή θέσης του εικονιζόμενου...............


Η Χριστίνα Μίλεση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Παιδαγωγικά (Ράλλειος Παιδαγωγική Ακαδημία) και πολιτικές επιστήμες (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στις επιστήμες Αγωγής (Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών). Το 2004 ανακηρύχθηκε διδάκτορας κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Η διατριβή της είχε ως θέμα τα κοινωνικά προβλήματα εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν οι αλλοδαποί μαθητές από την Αλβανία κατά την προσαρμογή τους στην πρώτη βαθμίδα του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Γνωρίζει άριστα τη γαλλική και την αγγλική γλώσσα. Το ερευνητικό και συγγραφικό έργο της εστιάζεται, κατά κύριο λόγο, στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και την κοινωνιολογία της εκπαίδευσης. Σήμερα είναι διδάσκουσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών.






e-mail Facebook Twitter