Σφαίρες από το παρελθόν


Συγγραφέας : Τανίτης, Ντίνος
Εκδότης : Συμπαντικές Διαδρομές
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-607-410-3
Σελίδες : 92
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Νουβέλα Αστυνομική λογοτεχνία

11.00 € 9.90 €




Ο Πέτρος Λαγωνιάρης με την εντυπωσιακή εμφάνιση, που ξεχωρίζει στο πλήθος, είναι ένας μοναχικός, παρατηρητικός περιηγητής, που τυχαίνει να απασχολείται ως ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ στη μεγάλη πόλη. Αυτοπροσδιορίζεται ως ερασιτέχνης ντετέκτιβ, κάτι που του πάει περισσότερο. Ζει και κινείται σε ένα δυστοπικό σκληρό σκηνικό, με πολλή βία.
Ο άσπονδος φίλος του, αστυνόμος Α' Φωκίων Αστερίου, ζητά την βοήθεια του. Ένας άγνωστος δράστης είχε γαζώσει με ριπές τον τοίχο του σπιτιού του αστυνόμου και έστειλε έναν συστημένο φάκελο με σφαίρες στο γραφείο του. Τον στοιχειώνει το παρελθόν του και μια υπόθεση που παρέβλεψε να ερευνήσει πλήρως τότε...
Η μοιραία γυναίκα Μάιρα, που ήταν κάποτε ο ανεκπλήρωτος νεανικός ερωτικός πόθος του Πέτρου, εμφανίζεται στη ζωή του, γνωρίζοντας πως μπορεί να εντοπίσει τον πρόσφατα εξαφανισμένο άντρα της.
Μια τυπική μάνα τον εκλιπαρεί να της φέρει πίσω τον παρασυρμένο φοιτητή γιο της.

Θα καταφέρει ο ερασιτέχνης ντετέκτιβ να επιδείξει άλλη μια φορά την παροιμιώδη αποτελεσματικότητα του;

Ένα neo-noir βιβλίο αστυνομικής λογοτεχνίας που θα σας ταξιδέψει σε μια δυνατή ιστορία με έντονα συναισθήματα, σκληρές αλήθειες, κυνικό χιούμορ και μια πινελιά ρομαντικής χροιάς, στους βίαιους δρόμους της Αποξενούπολης.


Ο Ντίνος Τανίτης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, όπου παραμένει μόνιμος κάτοικος. Από το 2008 μέχρι το 2014 ήταν ελεύθερος επαγγελματίας- παραγωγός θεάματος, έχοντας ιδρύσει την ACANTHUS PRODUCTIONS. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός και έχει ολοκληρώσει επιτυχώς ένα πρόγραμμα ανοιχτού MBA. Είναι ερασιτέχνης φωτογράφος, σκηνοθέτης και αστρονόμος. Όπως επίσης και οπλουργός αεροσκαφών, από την διετή θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια για φωτογραφία, πωλήσεις, επιχειρηματικότητα, διαπραγματεύσεις, προσωπική ανάπτυξη. Ξέχωρα αυτών, και ένα εκτεταμένο σεμινάριο δημιουργικής γραφής μιας ακαδημαϊκής σεζόν. Εκτός από μυθιστόρημα ή νουβέλα, έχει γράψει και πολλά τραγούδια (στίχους), που δεν ακούστηκαν ακόμη. Του αρέσει η γυμναστική με βάρη, οι πολεμικές τέχνες, το γράψιμο, το διάβασμα, το περπάτημα στη φύση, το καλό σπιτικό φαγητό και οι σπάνιοι, πιστοί φίλοι.






e-mail Facebook Twitter