Σχέδιο ειδικότητας. Ειδικότητα: Τεχνικός κομμωτικής τέχνης


Συγγραφέας : Γεώργιος Μέριανος
Εκδότης : 24 γράμματα
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-201-576-6
Σελίδες : 142
Κατηγορίες : Κομμωτική Επαγγελματική εκπαίδευση

16.96 € 15.26 €




Το παρόν εγχειρίδιο αφορά στην εφαρμογή και στην διδακτική του σχεδίου ειδικότητας κομμωτών. Αναφέρεται στο είδος σχεδίου που αποτελεί διδασκόμενο μάθημα των δύο πρώτων εξαμήνων στην ειδικότητα «Τεχνικός κομμωτικής Τέχνης» των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ.
Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο χρήσιμο τόσο για τον εκπαιδευτή όσο και για τον εκπαιδευόμενο. Ο εκπαιδευτής μπορεί να οργανώσει εύκολα και γρήγορα τις γνώσεις του και την διδασκαλία καθώς προτείνεται αναλυτικά η μέθοδος εφαρμογής σχεδίου κόμμωσης από τον σχεδιασμό όψεων προσώπου μέχρι και το τελικό στάδιο εφαρμογής χρώματος, με αναλυτικά σκίτσα και ειδική βιβλιογραφία.
Ταυτόχρονα, αποτελεί μία μέθοδο φιλική προς τον εκπαιδευόμενο ο οποίος δεν έχει απαραίτητα προηγούμενες γνώσεις και εμπειρία στον τομέα του σχεδίου. Η μέθοδος εφαρμογής σχεδίου κομμώσεων σε έτοιμα πρότυπα όψεων προσώπου που προτείνεται, αποτελεί μία πρόταση που επιχειρεί να παρακάμψει τυχόν δυσκολίες που πηγάζουν από τη απουσία σχεδιαστικής εμπειρίας. Είναι δηλαδή, βασισμένη στις σύγχρονες αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων όπου η διερεύνηση των χαρακτηριστικών των εκπαιδευομένων και των προηγούμενων γνώσεων τους αποτελεί ένα βασικό στάδιο για τον σχεδιασμό μίας εκπαιδευτικής διαδικασίας στην εκπαίδευση ενηλίκων.







e-mail Facebook Twitter