Σχεδίασμα βιβλιογραφίας Κοσμά Πολίτη (1930-2006)


Συγγραφέας : Καλλίνης, Γιώργος
Εκδότης : University Studio Press
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 978-960-12-1729-1
Σελίδες : 190
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Νεοελληνική λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική Πολίτης, Κοσμάς (1888-1974) Νεοελληνική λογοτεχνία - Ιστορία και κριτική

10.00 € 8.40 €




"H παρούσα καταγραφή των δημοσιευμένων λογοτεχνημάτων του Κοσμά Πολίτη (1888-1974) και κάποιων άλλου τύπου κειμένων του, των κριτικών απόψεων και των μελετών αλλά και άλλων στοιχείων που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι πλήρης· κι αυτό γιατί δεν είναι αποτέλεσμα συστηματικής βιβλιογραφικής έρευνας, αλλά απόρροια της πολύχρονης ενασχόλησής μου με το έργο του συγγραφέα, πράγμα που θεώρησα πως θα μπορούσε να συστήσει ένα εργο-βιογραφικό σχεδίασμα, χρήσιμο σε μελετητές που ενδιαφέρονται για τον Κ. Πολίτη και το έργο του."

Ο Γιώργος Καλλίνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Σπούδασε φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου εκπόνησε τη μεταπτυχιακή του εργασία και τη διδακτορική του διατριβή. Δίδαξε Νεοελληνική Γλώσσα ως βοηθός διδάσκοντος στο Faculty of Modern and Medieval languages του Πανεπιστημίου του Cambridge. Είναι καθηγητής του Πειραματικού Σχολείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Π.Σ.Π.Θ.). Έχει δημοσιεύσει άρθρα για τον Κοσμά Πολίτη, τον Ιωάννη Κονδυλάκη, τον Παντελή Πρεβελάκη, τον "Ερωτόκριτο" του Β. Κορνάρου και για τον κινηματογράφο. Έχει επιμεληθεί την επανέκδοση του θεατρικού έργου του Κοσμά Πολίτη "Κωνσταντίνος ο Μέγας" (Ερμής, 1999) και έχει εκδώσει το βιβλίο "Ο μοντερνισμός ενός κοσμοπολίτη, Στοιχεία και τεχνικές του μοντερνισμού στο μεσοπολεμικό μυθιστόρημα του Κοσμά Πολίτη" (University Studio Press).






e-mail Facebook Twitter