Τα βαλκάνια φλέγονται


Συγγραφέας : Χιδίρογλου, Νίκος Π.
Εκδότης : Κάδμος
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-587-031-7
Σελίδες : 244
Σχήμα : 14x21
Κατηγορίες : Βαλκανική Χερσόνησος - Ιστορία

13.50 € 9.32 €




Μια κυβέρνηση - πρόβλημα για όλη την Ευρώπη, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2015. Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, με πληθώρα ασύμμετρων απειλών, χάθηκε ο έλεγχος - λόγω εθνομηδενιστικών ιδεοληψιών - στο μεταναστευτικό. Την ίδια ώρα, το ριζοσπαστικό Ισλάμ δείχνει και στα Βαλκάνια το άσχημο και εξτρεμιστικό πρόσωπό του, συμμαχώντας με τοπικούς σοβινισμούς και χρηματοδοτούμενο από ουαχαμπίτικους κύκλους που σκορπούν πετροδολάρια στη Χερσόνησο του Αίμου. Εδώ όπου στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, η Δύση το έριξε στη γεωπολιτική μηχανική, δημιουργώντας κράτη - εκτρώματα που τώρα ισλαμικοί κύκλοι χρησιμοποιούν ως προπύργια…

Η μαζική μετανάστευση προς την Ευρώπη, εγκλώβισε στα Βαλκάνια μεγάλο αριθμό - στη συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνων στο θρήσκευμα - ατόμων, στις τάξεις των οποίων κρύβονται, όπως άλλωστε αποδείχθηκε από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, τζιχαντιστές. Είναι παραπάνω από φανερό ότι σε μια ευρύτερη περιοχή που βρίθει μουσουλμανικών μειονοτήτων που ριζοσπαστικοποιούνται, η έλευση ισλαμιστών θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα ασφαλείας. Όμως, η εκκοσμίκευση της εποχής παράγει ηγεσίες που υποτιμούν τον πολιτισμικό παράγοντα… Ίσως κάποιος θα έπρεπε να υπενθυμίσει στην ελληνική κυβέρνηση πως η Επανάσταση του 1821 έγινε προκειμένου να αποτραπεί ο εξισλαμισμός της πατρίδας μας.


Ο Νίκος Χιδίρογλου είναι δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε ημερήσιες εφημερίδες, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο αλλά και στον ειδικό Τύπο. Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1969 και είναι γιος του εμπειρογνώμονα του ΥΠΕΞ και πρώην καθηγητή Τουρκολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Παύλου Χιδίρογλου και της Πορτογαλίδας μεταφράστριας λογοτεχνίας Μαρίας Ντε Τζέσους Φερρέιρα. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 1ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην "Ακρόπολη", το "Metrorama", το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, τις Επικοινωνίες ΑΕ, το Μακεδονία TV και το TV Πειραιάς. Είναι στέλεχος της ΝΔ από το 1984, ενώ το 2000 διετέλεσε τομεάρχης Οργανωτικού του κόμματος.






e-mail Facebook Twitter