Τα μυστικά του κινέζικου διαλογισμού

Η αυτοκαλλιέργεια μέσω ελέγχου του νου, όπως διδάσκεται στις σχολές Τσαν, Μαχαγιάνα και στις ταοϊστικές σχολές στην Κίνα
Συγγραφέας : Lu, K'uan Yü
Μεταφραστής : Λυμπερόπουλος, Ανδρέας
Εκδότης : Κέδρος
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 978-960-04-2569-7
Σελίδες : 343
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Διαλογισμός Ταοϊσμός
Σειρά : Εσωτερική Αναζήτηση

16.29 € 11.40 €




Ο Λου Κουάν Γυ συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων ερμηνευτών των κινέζικων διαλογιστικών τεχνικών. Στα Μυστικά του Κινέζικου Διαλογισμού παρουσιάζει εκτενή αποσπάσματα από αρχαία και σύγχρονα έργα, με έμφαση στην πρακτική τους πλευρά, έτσι ώστε κάθε αναγνώστης θα μπορέσει να επιλέξει την τεχνική που του ταιριάζει καλύτερα. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται: ένα σημαντικό κεφάλαιο από το Σουρανγκάμα Σούτρα, το οποίο περιγράφει είκοσι πέντε βασικές μεθόδους διαλογισμού· το Σούτρα του Διαλογισμού του Αμιτάγιους που αναφέρεται στην επαναγέννηση στο Δυτικό Παράδεισο· μια πρώτη μετάφραση του έργου του έκτου αιώνα του δασκάλου Τζιρ Ι, Σαμάτα Βιπασσάνα για αρχάριους, όπως επίσης λεπτομερείς αναφορές στην ταοϊστική γιόγκα, σχετικά με την οποία ακόμη γνωρίζουμε ελάχιστα, καθώς και στην ταοϊστική τέχνη του ελέγχου της αναπνοής και της ζωτικής αρχής (πράνα).

Ο Λου Κουάν Γυ γεννήθηκε στην Καντόνα το 1898. Ο πρώτος δάσκαλός του ήταν ο Χουτούκτου του Σικάνγκ, ένας φωτισμένος Μεγάλος Λάμα. Ο δεύτερος δάσκαλός του ήταν ο σεβάσμιος δάσκαλος του Τσαν, Συ Ισού Γυν, ο νταρμικός διάδοχος και των πέντε σχολών του Τσαν στην Κίνα. Ο Λου Κουάν Γυ έζησε στο Χονγκ Κονγκ και αφιέρωσε τη ζωή του στην παρουσίαση "πολλών κινέζικων βουδιστικών κειμένων, έτσι ώστε ο Βουδισμός να μπορέσει να διασωθεί τουλάχιστον στη Δύση, αν εξαφανιζόταν στην Ανατολή, όπως φαίνεται πιθανό".






e-mail Facebook Twitter