Τα μυστικά του μελανόμορφου αμφορέα


Συγγραφέας : Γεωργίου, Τάκης
Εκδότης : Ζαχαράκης Κ. Μ.
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-5338-33-6
Σελίδες : 196
Κατηγορίες : Ιστορικό μυθιστόρημα

15.90 € 12.72 €




Η Ιστορία του πρώτου μέρους του βιβλίου εκτυλίσσετε στην διάρκεια του εικοστού αιώνα. Αφορά ένα πάπυρο κλεισμένο σε ένα μελανόμορφο αμφορέα που βρέθηκε τυχαία μέσα σε ένα αρχαίο τάφο στο οικογενειακό κτήμα μιας οικογένειας. Τα παιδιά της οικογένειας σπουδάσουν αρχαιολογία και καλές τέχνες, για να μελετήσουν τον πάπυρο και να τον αξιοποιήσουν οι ίδιοι. Όμως η κατοχή αρχαίων αντικειμένων είναι παράνομή, με συνέπεια την περιπετειώδη καταδίωξη των κατόχων του Παπύρου.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, είναι η μετάφραση του Παπύρου από τα Αρχαία Ελληνικά στα νέα Ελληνικά. Ο μεγάλος έρωτας της Ηρώς και του Λέανδρου. Υπερπόντιες εκστρατείες, ναυμαχίες με πειρατές, η μάχη της τροφοδοσίας των πολιορκημένων Σόλων. Η πολιορκία της Παλαίπαφου από τους Πέρσες. Η έξοδος των πολιτών από την πόλη. Ο Νόστος, η επιστροφή στην απελευθερωμένη πόλη.

 


Ο Τάκης Γεωργίου σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Αγγλία. Ασκεί το λειτούργημα του ειδικού μαιευτήρα γυναικολόγου στη Λευκωσία της Κύπρου. Το 1984 εκδίδεται ο "Δρόμος Αντοχής", ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. Π. Χαρίτου, Λευκωσία. Το 1995, εκδίδεται "Ο Τοίχος των Μελανοδοχείων", ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. Εστία, Αθήνα (Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου). Το 2002 εκδίδεται το βιβλίο πολιτικού προβληματισμού με τίτλο "Σε Αναζήτηση μιας Ασφαλούς Λύσης", από τις εκδ. Π. Χαρίτου, Λευκωσία. Το "Φτερό του Δελφινιού" είναι το τέταρτο βιβλίο του.






e-mail Facebook Twitter