Τα όπλα του φωτός


Συγγραφέας : Follett, Ken
Εκδότης : Εκδόσεις Bell
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-620-955-0
Σελίδες : 792
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Ιστορικό μυθιστόρημα

25.50 € 22.95 €




Οσμή επανάστασης πλανιέται στον αέρα
1792. Μια τυραννική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αναδείξει την Αγγλία σε πανίσχυρη εμπορική αυτοκρατορία. Στη Γαλλία, ο Βοναπάρτης αρχίζει την αναρρίχησή του στην εξουσία και, μέσα στο γενικότερο κλίμα αναταραχών και διενέξεων, οι γειτονικές της χώρες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.
Το Κίνγκσμπριτζ στο χείλος των κοινωνικών συγκρούσεων
Πρωτοφανείς βιομηχανικές αλλαγές σαρώνουν τη χώρα, βυθίζοντας στη φτώχεια και τη δυστυχία τους εργάτες των κλωστοϋφαντουργείων του Κίνγκσμπριτζ, που ως τώρα ευημερούσαν. Ο ανεξέλεγκτος εκσυγχρονισμός και τα νέα επικίδυνα μηχανήματα κάνουν τις δουλειές τους παρωχημένες και περιττές, αυξάνοντας την ανεργία και διαλύοντας οικογένειες.

Τυραννία στον ορίζοντα
Τώρα, καθώς μια όλο και πιο γενικευμένη πολεμική σύρραξη φαίνεται αναπόφευκτη, μέσα από τις παράλληλες ιστορίες μιας μικρής ομάδας ανθρώπων του Κίνγκσμπριτζ, όπως της εργάτριας Σαλ Κλίδεροου, του υφαντή Ντέιβιντ Σόβελερ και του Κιτ, του πανέξυπνου γιου της Σαλ, ζωντανεύουν οι αγώνες μιας γενιάς που διψάει για γνώση και προκοπή και παλεύει για ένα μέλλον ελεύθερο από κάθε καταπίεση.
Πάνω από τριάντα χρόνια πριν, εκδόθηκε το δημοφιλέστερο μυθιστόρημα του Ken Follett, Οι Στυλοβάτες της Γης. Τώρα, με τη νέα συναρπαστική προσθήκη στη σειρά της ιστορίας του Κίνγκσμπριτζ, βρισκόμαστε σε άλλο ένα πεδίο μάχης και γινόμαστε μάρτυρες της σύγκρουσης ανάμεσα στην ευσπλαχνία και την απληστία, την αγάπη και το μίσος, την πρόοδο και την παράδοση. Και, μέσα από τα δεινά, τα πάθη και τις περιπέτειες των ηρώων του, παρακολουθούμε με καινούργιο μάτι τις συνταρακτικές αλλαγές που συγκλόνισαν τον κόσμο στην Ευρώπη του 19ου αιώνα.


Ο Κεν Φόλετ γεννήθηκε στο Κάρντιφ της Ουαλίας. Σπούδασε φιλοσοφία στο Λονδίνο και εργάστηκε ως αρθρογράφος στη South Wales Echo και αργότερα στην Evening News. Έγραψε τα πρώτα του έργα ασκώντας παράλληλα τη δημοσιογραφία. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1978 με "Το μάτι της βελόνας", που απέσπασε το βραβείο Έντγκαρ και ξεπέρασε σε πωλήσεις τα δέκα εκατομμύρια αντίτυπα. Εξίσου επιτυχημένα υπήρξαν και τα επόμενα βιβλία του "Τριπλό παιχνίδι", "Κώδικας Ρεβέκκα", "Ο άνθρωπος από τη Ρωσία", "Η κοιλάδα του θανάτου" και "Στα φτερά των αετών". Το 1989 εξέδωσε το μυθιστόρημά του "Στυλοβάτες της Γης", που παρέμεινε στη λίστα των μπεστ σέλερ των "New York Times" για δεκαοχτώ εβδομάδες, κατέκτησε την πρώτη θέση στις λίστες του Καναδά, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας, έμεινε έξι ολόκληρα χρόνια στις λίστες της Γερμανίας και σήμερα θεωρείται πλέον ένα κλασικό έργο παγκοσμίως. Ακολούθησαν τα "Πτήση αγωνίας", "Χρυσή παγίδα" και "Ένα μέρος που λεγόταν Ελευθερία". Το 1997 το βιβλίο του "Ο τρίτος δίδυμος" ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις μυθιστόρημα σε όλο τον κόσμο, μετά τον "Συνέταιρο" του Τζον Γκρίσαμ. Η επιτυχία συνεχίστηκε με το "Σφυρί της Εδέμ", την "Αντίστροφη μέτρηση", το "Κωδικός: Κίσσες", για το οποίο το 2003 τιμήθηκε με το βραβείο Corine, και την "Νύχτα των ηρώων", το δέκατο έβδομο μυθιστόρημά του. Πολλά από τα έργα του έγιναν επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Έχει γράψει επίσης παιδικά βιβλία και σενάρια. Μετά τη λογοτεχνία, μεγάλες αγάπες του είναι το σαιξπηρικό θέατρο και η μουσική. Μεταξύ άλλων, είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Δυσλεξίας, σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Κατά του Αναλφαβητισμού και μέλος της Βασιλικής Εταιρείας των Τεχνών. Ζει με τη σύζυγό του στο Λονδίνο. Διατηρεί δική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο: www.ken-follet.com.






e-mail Facebook Twitter