Τα όργια των Ρωμαίων


Συγγραφέας : Prosper Castanier
Εκδότης : Δρόμων
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-694-591-5
Σελίδες : 298
Κατηγορίες : Γαλλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Ιστορικό μυθιστόρημα

12.72 € 11.45 €




Το βιβλίο «Τα Όργια των Ρωμαίων» είναι ιστορικό και ταυτόχρονα ερωτικό μυθιστόρημα το οποίο εκτυλίσσεται στην εποχή του αυτοκράτορα Κλαύδιου και της νεαρής συζύγου του, Μεσσαλίνας.
Η Μεσσαλίνα έμεινε στην ιστορία για την έντονη νυμφομανία και τις ακόρεστες σεξουαλικές “δραστηριότητές” της, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις του Κλαύδιου –εφόσον μπορούσε να τον διαχειριστεί πολύ εύκολα– και ήταν η πρώτη αυτοκράτειρα που εκπορνεύτηκε με τη θέλησή της.
Όταν ο Κλαύδιος έλειπε σε εκστρατεία, η Μεσσαλίνα οργάνωνε πρωτοφανή όργια για την πόλη, διασκεδάζοντας με αυλικούς κάθε νύχτα. Οι πηγές αναφέρουν περί ακολασιών και υπερβολικής σεξουαλικής δραστηριότητας. Μάλιστα, κυκλοφορούσε η φήμη ότι η αυτοκράτειρα δεν αρκούνταν στα αριστοκρατικά όργια, αλλά παρίστανε και την κοινή πόρνη σε χαμαιτυπεία της πόλης, ενώ παράλληλα εξέδιδε και άλλες πλούσιες γυναίκες της Ρώμης, τις οποίες αργότερα εκβίαζε για τις ερωτικές ατασθαλίες τους.
Υπάρχουν δύο κύριες πηγές που περιγράφουν όλα αυτά: η πρώτη βρίσκεται στο 10ο βιβλίο «Φυσική Ιστορία» του Πλίνιου του Πρεσβύτερου, και η δεύτερη σε μία περιγραφή του ποιητή Ιουβενάλιου στην έκτη σάτιρα.







e-mail Facebook Twitter