Ταξίδι στ' αστέρια


Συγγραφέας : Σωτηρακόπουλος, Χρήστος
Εκδότης : Τόπος
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-499-385-7
Σελίδες : 600
Κατηγορίες : Ποδόσφαιρο - Ιστορία

16.70 € 15.03 €




Πέντε χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του κι ύστερα από πέντε ανατυπώσεις, το πολυδιαβασμένο βιβλίο του κορυφαίου Έλληνα αθλητικογράφου επανακυκλοφορεί ανανεωμένο και με πρόσθετο υλικό. Η νέα έκδοση καλύπτει εκτενώς και τις πέντε τελευταίες διοργανώσεις του θεσμού, έως και τον φετινό τελικό, που μεσολάβησαν από τον Μάιο του 2016.

Έχοντας βρεθεί σε κάθε γωνία της Ευρώπης, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, µε οδηγό την εµπειρία των 750 και πλέον µατς καθώς και των 31 τελικών που έχει καλύψει ραδιοτηλεοπτικά στη σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση, διηγείται ώς ξεκίνησε και γιγαντώθηκε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης αλλά και πώς µετατράπηκε σε Champions League!
Οµάδες θρύλοι, παίκτες που ξεχώρισαν, µεγάλες αλλά και άγνωστες στιγµές από όλες τις σεζόν, λεπτοµερής παρουσίαση των ελληνικών οµάδων, περνούν σαν φιλµ µπροστά από τα µάτια µας και διανθίζονται από πολλές προσωπικές µαρτυρίες σε ένα µοναδικό Ταξίδι στ’ αστέρια...
(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το βιβλίο περιέχει πληθώρα φωτογραφιών από τα 65 χρόνια του θεσμού, μεταξύ των οποίων και πρωτότυπο υλικό από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα.


Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γεννήθηκε το 1962 στον Βύρωνα Αττικής και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί το 1979 στην εφημερίδα "Απογευματινή". Αν και την ίδια περίοδο δοκίμασε να σπουδάσει στην Ιταλία, σύντομα προτίμησε να συνεχίσει στα βαθιά, συνεργαζόμενος με την ΕΡΤ. Το 1984 ανέλαβε τη συμπαρουσίαση της "Αθλητικής Κυριακής" - μετά την αποχώρηση του Γιάννη Διακογιάννη. Το 1990 μετακινήθηκε στο MEGA, όπου παραμένει μέχρι σήμερα, ενώ συνεργάστηκε και με το Novasports. Έχει εργαστεί σε πολλές εφημερίδες (Αθλητική Ηχώ, Βήμα, Επικαιρότητα, 24 ώρες, Sportime, Goal News), ενώ το 1994 δημιούργησε το "Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ", πρώτη εξειδικευμένη σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας. Είναι γενικός διευθυντής του ΣΠΟΡ FM από το 1996 και σύμβουλος έκδοσης της "Sportday" από το 2005. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος βραβεύτηκε το 1999 στα δημοσιογραφικά βραβεία του ΠΣΑΤ (καλύτερη τηλεοπτική εκπομπή) καθώς και το 2000 (καλύτερη ραδιοφωνική εκπομπή). Από το 1999 έχει κερδίσει έντεκα φορές τον τίτλο του "Αγαπημένου Σπορτκάστερ" στα τηλεοπτικά βραβεία που διοργανώνει το περιοδικό TV Έθνος. Το 2007 ψηφίστηκε ως "Ραδιοφωνική Προσωπικότητα της Χρονιάς" στα βραβεία του περιοδικού "Status". Το 1998 αναδείχτηκε νικητής του διαγωνισμού ποδοσφαιρικών γνώσεων ανάμεσα σε 1.000 και πλέον ξένους συναδέλφους του στη διάρκεια του Μουντιάλ της Γαλλίας. Έχει γράψει τα βιβλία "50 χρόνια Κύπελλο Πρωταθλητριών" (2006) και "Παιχνίδι χωρίς όρια" (Τόπος 2008).






e-mail Facebook Twitter