Ταξίδι στη μυθολογική κόλαση

Στα ερείπια του λαβύρινθου του Τσαβίν στις Άνδεις το κλειδί για να αποκρυπτογραφήσουμε το κρυμμένο νόημα των ελληνικών μύθων
Συγγραφέας : Mattievich, Enrico
Μεταφραστής : Νιάρου, Χρυσαυγή
Εκδότης : Εκάτη
Έτος έκδοσης : 2000
ISBN : 978-960-7437-15-0
Σελίδες : 237
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Αμερική - Ανακάλυψη και εξερεύνηση Μυθολογία, Ελληνική - Ερμηνεία και κριτική

19.17 € 14.38 €




Οι μελετητές που ερευνούν το παρελθόν ονειρεύονται να καταφέρουν κάποια μέρα τα αρχαιολογικά τους ευρήματα "να μιλούν" - σαν να ήταν μαγνητικές εγχαράξεις - και να τους αποκαλύπτουν ιστορικά γεγονότα ή καλύτερα, να ταξιδέψουν στο παρελθόν με την μηχανή του χρόνου. Το "Ταξίδι στην μυθολογική κόλαση" είναι το "εισιτήριο" που κατά κάποιον τρόπο θα καταστήσει δυνατό αυτό το όνειρο. Ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα θαυμάσιο ταξίδι στο παρελθόν και να ανακαλύψει την χαμένη πραγματικότητα που έδωσε βάση στις φανταστικές διηγήσεις της Ελληνικής Μυθολογίας: θα πλεύσει στον ποταμό της κόλασης και θα διασχίσει το πέρασμα που επέτρεπε την πρόσβαση στο βασίλειο του Πλούτωνα. Θα μεταφερθεί στον μυθολογικό Άτλαντα, στο ψηλό βουνό που οι γεωγράφοι της Αρχαιότητας έψαχναν στο δυτκό άκρο της Γης. Θα επισκεφθεί το Παλάτι της Γοργόνας. Θα γνωρίσει τον λαβύρινθο του Μινώταυρου, όπως επίσης τον τερατώδη δράκοντα που με εκατό κεφάλια φύλαγε το μυθώδη Κήπο των Εσπερίδων, όπου υπήρχαν φυτά με χρυσά φρούτα. Το "Ταξίδι στη μυθολογική κόλαση" είναι ένα έργο άφθονα τεκμηριωμένο, βασισμένο σε ταξίδια, επιστημονικές και βιβλιογραφικές έρευνες. Σ' αυτό ο συγγραφέας παρουσιάζει μια νέα θεωρία σχετικά με την προέλευση των ελληνικών μύθων και την σχέση τους με την παλιά γνωριμία της Αμερικής, εδώ και πάνω από 3.000 χρόνια, πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Ο Ενρίκο Ματτίεβιτς γεννήθηκε το 1938 στην ιταλική πόλη της Φιούμε (Fiume), η σημερινή Ριγιέκα της Κροατίας. Το '49, μετανάστευσε στο Περού, υιοθετώντας την περουβιανή υπηκοόητα. Απόφοιτος στη φυσική και τα μαθηματικά εργάστηκε στο Γεωφυσικό Αστεροσκοπείο του Χουανκάγιο (Huancayo) , σε 3.200 μ. υψόμετρο και υπήρξε καθηγητής της φυσικής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Μαγιόρ ντε Σαν Μάρκος (Universidade Nacional Maior de Sao Marcos) στην Λίμα. Ήρθε στη Βραζιλία το '69 για μεταπτυχιακές σπουδές στο Βραζιλιανικό Κέντρο Φυσικών Μελετών (Centro Brasileiro de Pesquisas Fisicas) αποκτώντας τον βαθμό του διδάκτορα στη φυσική το '79. Συνέχισε την πανεπιστημιακή του καριέρα στο Ίδρυμα της Φυσικής του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Ζανέιρο (Instituto de Fisica da Universidade do Rio de Janeiro), όπου εργάζεται σήμερα. Πραγματοποίησε διάφορες μελέτες φυσικής εφαρμοζόμενες στην ορυκτολογία, παλαιοντολογία και αρχαιολογία, και δημοσίευσε εργασίες σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κυκλοφορίας. Ξεκινώντας από μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Τσαβίν ντε Χουαντάρ (Chavin de Huantar), το '81 εξαιτίας της παράξενης τέχνης αυτού του περουβιανού πολιτισμού, αφιερώθηκε επίσης στην μελέτη της συγκριτικής αρχαιολογίας και μυθολογίας.






e-mail Facebook Twitter