Τεχνολογία αεροπορικού υλικού


Συγγραφέας : Καρκανιάς, Κωνσταντίνος
Εκδότης : Άλφα Εκδοτική
Έτος έκδοσης : 2018
ISBN : 978-960-8215-81-8
Σελίδες : 437
Κατηγορίες : Αεροδυναμική Αεροπλάνα

24.00 € 16.80 €




Το βιβλίο της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ είναι το τελευταίο της βασικής σειράς μας για την αεροπορική τεχνολογία.

Το κείμενο είναι μετάφραση από τo αντίστοιχο βιβλίο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (F.A.A). Η αρχική μετάφραση είχε γίνει το 1972 από εμένα και άλλους μηχανικούς καθηγητές των Σχολών ΔΕΛΤΑ υπό την εποπτεία μου.

Το βιβλίο αυτό όπως και τα άλλα της σειράς Αεροπορικές εκδόσεις συγγράφηκαν αρχικά για να καλύψουν τις ανάγκες του Τμήματος Μηχανικών αεροπλάνων των Σχολών ΔΕΛΤΑ και των άλλων Αεροπορικών Σχολών.

Έκτοτε έγιναν πολλές διαδοχικές ανατυπώσεις- αυτή είναι η εικοστή κατά σειρά.

Η πληρέστερη αναθεώρηση έγινε από τον πρώην συνάδελφο στην Πολεμική Αυτοκρατορία κ. Κ. Σωτηρόπουλο, ο οποίος δεν είχε αρκεσθεί μόνο στο να διορθώσει και προσαρμόσει γλωσσικά τις προηγούμενες εκδόσεις . Σε πολλά σημεία συμπλήρωσε το κείμενο ή το διαμόρφωσε καλύτερα, ώστε να είναι πιο εύληπτο από οποιονδήποτε τεχνικό.

Πιστεύω, ότι σ’ αυτή την μορφή το βιβλίο, είναι ένα πολύ καλό βοήθημα για όλους τους τεχνικούς που ασχολούνται με την συντήρηση και επισκευή αεροσκαφών.

Είμαι πραγματικά περήφανος που και αυτό το βιβλίο και τα άλλα της σειράς ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ της ΑΛΦΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ επανεκδίδονται επί 45 χρόνια και χρησιμοποιούνται από μαθητές όλων των αεροπορικών σχολών αλλά και από πολλούς επαγγελματίες, οι οποίοι θέλουν να διατηρούν τις γνώσεις τους στα αντικείμενα της αεροπορικής τεχνολογίας.

 







e-mail Facebook Twitter