Της Μεσογείου τα πικάντικα

Υγιεινές και γρήγορες συνταγές για λαχταριστά πιάτα από τη Νότια Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική
Συγγραφέας : Κρεμέζη, Αγλαΐα
Φωτογράφος : Μέντης, Αναστάσιος
Επιμελητής : Μωραΐτης, Κώστας
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 978-960-16-3255-1
Σελίδες : 224
Σχήμα : 25x21
Κατηγορίες : Μαγειρική
Σειρά : Μαγειρική

8.00 € 6.00 €




Οι συνταγές που θα βρείτε σε τούτο το βιβλίο είναι εκείνες που μου αρέσει να μαγειρεύω καθημερινά ή όταν έχω καλεσμένους. Τα φαγητά που σας προτείνω, εκτός από νόστιμα, είναι και εξαιρετικά υγιεινά. Εμείς και οι προγονοί μας το γνωρίζαμε αυτό από παλιά· τελευταία, όμως, αποδείχτηκε και επιστημονικά! Προσθέτοντας στα πιάτα της Μεσογείου λίγο παραπάνω πιπέρι και άλλα αρωματικά που ικανοποιούν τη γεύση, καταφέρνουμε ευκολότερα να μειώσουμε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουμε, λένε οι επιστήμονες, επειδή τρώμε νόστιμο και γνήσιο φαγητό, δίχως να νιώθουμε ότι στερούμαστε. Αυτός, όμως, δεν είναι ο λόγος που έχω διαλέξει να μαγειρεύω με εποχιακά λαχανικά, καυτερές πιπεριές και αρωματικά. Για μένα η γεύση είνε και ένει πάντα τον πρώτο ρόλο! Οι συνταγές μου βασίζονται σε πανάρχαιες γαστρονομικές παραδόσεις που εξελίχτηκαν στις κουζίνες της Νότιας Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Οι γυναίκες της Μεσογείου, και όχι επαγγελματίες σεφ, στην προσπάθειά τους να βρουν διαφορετικούς τρόπους να αξιοποιήσουν την εποχιακή σοδειά των κήπων τους, δημιούργησαν μυριάδες νόστιμα και χορταστικά φαγητά. Με λίγα, ταπεινά, αλλά αυθεντικά και γεμάτα γεύση υλικά, οι μαγείρισσες των χωρών της Μεσογείου κατάφερναν να παρουσιάζουν καθημερινά μια ζηλευτή ποικιλία στο τραπέζι τους. Σοφοί συνδυασμοί μπαχαρικών και αρωματικών προσθέτουν μια άλλη διάσταση, ακόμη και στα απλούστερα πιάτα.

Η Αγλαϊα Κρεμεζή είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και φωτογράφος. Έχει τη στήλη "Γεύσεις" στο περιοδικό "Ε" της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", τις γαστρονομικές σελίδες στο περιοδικό "Votre Beaute" και τις μόνιμες ταξιδιωτικές και γαστρονομικές σελίδες στο περιοδικό "Μαζί" (της Visa & American Express). Ως δημοσιογράφος και φωτογράφος, έχει εργαστεί παλιότερα στις εφημερίδες "Νέα". "Βήμα", "Έθνος", και "Ελεύθερος Τύπος", καθώς και σε πολλά περιοδικά ("Ταχυδρόμος", "Επίκαιρα", "Εικόνες", "Εύα", "Χρόνος", "Zapping" κτλ.). Έχει οργανώσει και έχει πάρει μέρος σε σημαντικά διεθνή συνέδρια, ενώ έχει εμφανιστεί σε πολλούς αμερικανικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσιάζοντας ελληνικά φαγητά (good Morning America, TV Food Network, Lifetime Channel, QVC κλπ). Εκτενείς παρουσιάσεις των βιβλίων της έγιναν σε πάρα πολλές εφημερίδες και περιοδικά της Αμερικής και της Βρετανίας ενώ το περιοδικό των Κυριακάτικων Νew York Times αφιέρωσε δύο σελίδες στο βιβλίο της The Foods of Greece. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στους Los Angeles Times, στα περιοδικά Gourmet, Bonne Appetit, Food Arts, στο BBC Good Food Magazine και σε άλλα ελληνικά και ξένα έντυπα.






e-mail Facebook Twitter