Το έργο των εκπαιδευτικών στην «κοινωνία της γνώσης»


Συγγραφέας : Παυλίδης, Περικλής
Εκδότης : ΚΨΜ
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-618-5691-08-0
Σελίδες : 120
Κατηγορίες : Εκπαιδευτικοί

10.00 € 9.00 €




Το βιβλίο πραγματεύεται το έργο των εκπαιδευτικών, τα ειδοποιά χαρακτηριστικά του, τις προκλήσεις και αλλαγές που υφίσταται εντός της σύγχρονης κεφαλαιοκρατικής κοινωνίας. Το έργο των εκπαιδευτικών εξετάζεται ως μορφή διανοητικής δραστηριότητας, με έμφαση στην ανάδειξη, αφενός, της ουσιώδους αντίθεσής του προς τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές διαχείρισής του και, αφετέρου, της κομβικής σημασίας του για τη θεμελιώδη μόρφωση των σύγχρονων ανθρώπων.

Ο συγγραφέας προτάσσει την άποψη ότι η επιτυχής διεκπεραίωση και διαρκής βελτίωση του έργου των εκπαιδευτικών εξαρτάται καθοριστικά από τη συνολική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, από τη διαμόρφωση εντός της εργασίας και των συνθηκών του βίου τους των πλέον ευνοϊκών προϋποθέσεων για την ανάπτυξή τους ως προσωπικοτήτων.


Ο Περικλής Παυλίδης γεννήθηκε το 1967 στη Θεσσαλονίκη. Είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας. Εργάζεται ως συμβασιούχος καθηγητής στην ΣΕΛΕΤΕ/ΠΑΤΕΣ Αθηνών και στο Γενικό Τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί ως μέλος ΔΕΠ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ· από το 2010 στη βαθμίδα του Επίκουρου καθηγητή. Επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ρωσικά περιοδικά.






e-mail Facebook Twitter