Το δικό μου λουλούδι


Συγγραφέας : Schneidermann, Daniel
Εκδότης : Ίκαρος
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-572-525-9
Σελίδες : 32
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα

13.30 € 11.97 €




Ήρθε η Άνοιξη και κοντά στο δέντρο όπου ζει ο Σκίουρος άνθισε ένα πανέμορφο λουλούδι. Το ΔΙΚΟ ΤΟΥ πανέμορφο λουλούδι, που θέλει να το προστατεύσει πάση θυσία… Ο Σκίουρος είναι ενθουσιασμένος!

Μετά απ’ όσα έπαθε με τα φύλλα το φθινόπωρο (εξαφανίστηκαν όλα), ο Σκίουρος είναι πιο προσεκτικός. Πρέπει να κρατήσει το λουλούδι του ασφαλές, και γι’ αυτό χρειάζεται τη βοήθεια του καλύτερού του φίλου. Θα το καταφέρει;

Μαζί με τον Σκίουρο οι μικροί αναγνώστες θα ανακαλύψουν τα σημάδια που δείχνουν τον ερχομό της Άνοιξης, τον ρόλο των μελισσών στον πολλαπλασιασμό των λουλουδιών και τη σημασία τους για τον άνθρωπο. Ένα βιβλίο που προσφέρει μια χιουμοριστική ματιά στην εναλλαγή των εποχών, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικά είναι τα λουλούδια για την αλυσίδα της ζωής.


Ο Ντανιέλ Σνεντερμάν γεννήθηκε το 1958 στο Παρίσι. Σπούδασε ΜΜΕ και το 1979 άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα Le Monde. Υπήρξε για χρόνια δικαστικός συντάκτης της εφημερίδας και έγραψε αρκετά σχετικά βιβλία. Το 1992 ανέλαβε τη στήλη της κριτικής των ΜΜΕ. Το 2003, στο βιβλίο του "Le Cauchemar mediatique", αποδοκιμάζει τη στάση της εφημερίδας του στην περίφημη διαμάχη γύρω από την έκδοση του επικριτικού για τη Le Monde βιβλίου των Pierre Pean και Philippe Cohen "La face cachee du 'Monde'", με συνέπεια να απολυθεί. Ο Σνεντερμάν ξεκίνησε έναν τετραετή δικαστικό αγώνα και τελικά δικαιώθηκε. Σήμερα εργάζεται ως κριτικός των ΜΜΕ στην εφημερίδα Liberation και διευθύνει το σάιτ Arret sur images. Το βιβλίο του "Βερολίνο, 1933: Η στάση του διεθνούς Τύπου μπροστά στον Χίτλερ" τιμήθηκε με το βραβείο Assises du journalisme, 2019.






e-mail Facebook Twitter