Το θεραπευτήριο του Αιγαίου

Αντιμετώπιση αρθριτικών παθήσεων χωρίς φάρμακα και χειρουργικές επεμβάσεις με βάση τα ιαματικά λουτρά και τον τρόπο ζωής της Ικαρίας
Συγγραφέας : Καλλιβρούσης, Γιώργος Δ.
Εκδότης : Οσελότος
Έτος έκδοσης : 2020
ISBN : 978-960-564-932-6
Σελίδες : 260
Σχήμα : 23x16
Κατηγορίες : Θεραπείες Αρθρίτιδα Ασθένειες

15.00 € 10.50 €




Θα μάθετε για: Ικαρία, μακροζωία των Ικαριωτών, τρόπο ζωής στην Ικαρία, "Το Πνεύμα της Ικαρίας", ιαματικά λουτρά, ραδόνιο, ιοντίζουσα ακτινοβολία, αντιμετώπιση αρθριτικών, φλεγμονή και πόνο, σωματικό βάρος, ικαριακή διατροφή, κίνηση και περπάτημα, ορθόδοξη νηστεία, νηστίσιμες και μη συνταγές, στοχευμένη άσκηση, ιαματική ψυχαγωγία, και άλλα συναφή. Ο συγγραφέας (ο ίδιος είναι ιατρός) περιγράφει πώς αντιμετώπισε τη δική του περίπτωση αρθριτικών, χωρίς φάρμακα, στα ιαματικά λουτρά της Ικαρίας, σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής των Ικαριωτών, που συγκαταλέγονται στους μακροβιότερους και υγιέστερους κατοίκους του πλανήτη. Με αφετηρία τη δική του εμπειρία και τη διεθνή βιβλιογραφία, περιγράφει πρόταση ικανοποιητικής αντιμετώπισης των αρθριτικών, με όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν τη μακροζωία και ευεξία των κατοίκων των αποκαλούμενων, παγκοσμίως, "Blue Zones", στις οποίες συγκαταλέγεται και η Ικαρία.

Ο Γιώργος Δ. Καλλιβρούσης είναι συνταξιούχος ιατρός. Γεννήθηκε το 1942 και μεγάλωσε στην Άνδρο. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της ιατρικής και μερικών εξαμήνων ψυχολογίας, σε Αυστρία και Ελβετία, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά, αποκλειστικά, στην Ελβετία. Αρχικά στην κλινική έρευνα μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας στη Βασιλεία, και αργότερα ως γενικός ιατρός με ιδιωτικό ιατρείο και σχολίατρος, επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Βασιλείας, για περίπου μια δεκαετία. Όταν προβλήματα υγείας τον ανάγκασαν να αφήσει το ιατρείο, επέκτεινε τις σπουδές του, με μεταπτυχιακό στη στατιστική, ειδικεύτηκε στην επιδημιολογία και ίδρυσε το "Ινστιτούτο Βιομετρίας και Ιατρικής Στατιστικής της Βασιλείας", όπου διοργάνωνε σεμινάρια μεθοδολογίας της κλινικής έρευνας και αναλάμβανε τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση κλινικών μελετών, για νέα φάρμακα της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Μετά τη συνταξιοδότησή του ασχολείται με τη συγκριτική μελέτη της σύγχρονης ή "αποδεικτικής" ιατρικής με τη λεγόμενη "συμπληρωματική", "παραδοσιακή" ή "εναλλακτική" ιατρική, και εξακολουθεί να εργάζεται, περιστασιακά, ως σύμβουλος. Επίσης ασχολείται ερασιτεχνικά με την αμπελουργία-οινοποιία και τη βοτανική. Είναι μέλος της Ιατρικής Εταιρείας της Βασιλείας, της Ελβετικής Ιατρικής Ομοσπονδίας, της Αναγνωστικής Εταιρείας της Βασιλείας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Βιομετρίας.






e-mail Facebook Twitter