Το μαύρο σύννεφο


Συγγραφέας : Hoyle, Fred
Εκδότης : Ροπή
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-5289-91-1
Σελίδες : 332
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Επιστημονική φαντασία

18.02 € 16.22 €




Αστρονόμοι στην Αγγλία και την Αμερική κάνουν μια συγκλονιστική ανακάλυψη: ένα σκοτεινό μεσοαστρικό νέφος κινείται ταχύτατα προς το ηλιακό μας σύστημα. Εάν οι υπολογισμοί τους είναι σωστοί, το νέφος θα βρεθεί σύντομα μεταξύ της Γης και του Ήλιου, γεγονός που μπορεί να έχει αδιανόητες συνέπειες για τον πλανήτη μας. Με τη μοίρα κάθε ζωντανού οργανισμού στη Γη να διακυβεύεται, οι παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώνουν μια ομάδα λαμπρών επιστημόνων για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Όταν όμως αυτοί ανακαλύψουν την αλήθεια για την προέλευση του νέφους, θα αναγκαστούν να επανεξετάσουν όλα όσα νομίζουν ότι γνωρίζουν για τη φύση της ζωής στο Σύμπαν.
Το Μαύρο Σύννεφο (1957) ήταν το πρώτο μυθιστόρημα του παγκοσμίου φήμης αστρονόμου Σερ Φρεντ Χόιλ (1915-2001), ο οποίος αξιοποίησε το υψηλό επιστημονικό του υπόβαθρο για να δημιουργήσει ένα τρομακτικά πραγματικό, σύγχρονο και προφητικό θρίλερ στο οποίο, όπως είπε ο ίδιος, «υπάρχουν πολύ λίγα που δεν θα μπορούσαν να συμβούν».


Ο Sir Fred Hoyle είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστροφυσικούς και αστρονόμους στον κόσμο. Η συνεισφορά του στη γνώση μας για το Σύμπαν είναι τεράστια. Από το 1958 είναι καθηγητής αστρονομίας και πειραματικής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ. Είναι επίσης μέλος των αστεροσκοπίων Πάλομαρ και του όρους Γουίλσον. ΄Εχει γράψει περσσότερα από ογδόντα βιβλία, μελέτες και μερικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας.






e-mail Facebook Twitter