Το μετέωρο μακρύ ζεϊμπέκικο του πανδημικού COVID-19


Συγγραφέας : Ρεπούσης, Γιώργος Χ.
Εκδότης : Bona Fide
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-85272-0-1
Σελίδες : 540
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση - Συλλογές

24.50 € 19.60 €




Η συλλογή αυτή είναι ένα ποιητικό αφιέρωμα στον πανδημικό κορωνοϊό COVID-19 και αποτελείται από τέσσερις ενότητες, πρόλογο και επίλογο.
Η πρώτη ενότητα τιτλοφορείται: “Το μετέωρο μακρύ ζεϊμπέκικο του πανδημικού κορωνοϊού COVID-19” και αποτελείται από τριάντα (30) ποιήματα.
Η δεύτερη ενότητα τιτλοφορείται: “Εν καιρώ πανδημίας” και αποτελείται από σαράντα δύο (42) ποιήματα.
Η τρίτη ενότητα τιτλοφορείται: “Η ευανάγνωστη συμπεριφορά των Σκαντζόχοιρων και το υπέροχο φιλί της αγάπης των Αχινών, στην εποχή των κοινωνικών αποστάσεων, των ψυχρών οικειοτήτων, των Lockdown, των Click away και των κλειδωμένων καρδιών.” και αποτελείται από τριάντα έξι (36) ποιήματα.
Η τέταρτη ενότητα τιτλοφορείται: “Αναστοχασμοί” και αποτελείται από πενήντα ένα (51) ποιήματα.
Τα ποιήματα με μια κριτική και ενίοτε με μια αυτοσαρκαστική διάθεση, αλλά με μια βασικά αισιόδοξη θεώρηση, επιδιώκουν κατά τις δυνάμεις τους μια τρυφερή και ανθρωπιστική προσέγγιση στο μοναδικό και ευλογημένο δώρο της ανθρώπινης ζωής στη δυστοπία μιας πανδημίας.

 


Ο Γιώργος Χ. Ρεπούσης είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στα Παιδαγωγικά και στη Λογοτεχνία και υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση. Έχει επιλεγεί Σύμβουλος Φιλολόγων (Βοιωτία) και Συντονιστής Εκπαίδευσης Εξωτερικού (Λονδίνο, Κάιρο) και έχει τιμηθεί με το παράσημο της Πολιούχου Σινά Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος σε εφημερίδες και περιοδικά.






e-mail Facebook Twitter