Το μυστήριο της αράχνης


Συγγραφέας : Taibo II, Paco Ignacio
Εκδότης : Έρμα
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-84891-6-5
Σελίδες : 240
Κατηγορίες : Ισπανόφωνη πεζογραφία (Μεξικό) - Διήγημα

16.00 € 11.20 €




Τα διηγήματα του Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο II που παρουσιάζονται στο ανά χείρας βιβλίο γράφτηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων σαράντα χρόνων και συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά σε έναν τόμο, αποτελώντας μια γιορτή για τους αναγνώστες. Μέσα από τον ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό τρόπο γραφής του, που τον καθιέρωσε ως έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας, ο Τάιμπο μας παραθέτει ιστορίες αστυνομικές, μυστηρίου, κοινωνικών αγώνων, ιστορίες που αντανακλούν τόσο τα προσωπικά βιώματα και τη διαδρομή του συγγραφέα τους όσο και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τη ζώσα πραγματικότητα.

"Η ιστορία είναι άσκηση πυγμαχίας: σκληρή, στο κεφάλι και γρήγορη. Αυτό που μου αρέσει σε τούτες τις ιστορίες είναι ότι μοιάζουν με χτυπήματα, έτσι ώστε να τις διαβάζεις και να σου αφήνουν την αίσθηση μιας ιστορίας που κλείνεται ξαφνικά στον ίδιο της τον εαυτό".


O Πάκο Iγνάσιο Tάιμπο II (1949), καθηγητής πανεπιστημίου, μυθιστοριογράφος, δημοσιογράφος, ιστορικός και θεμελιωτής του νέου λατινοαμερικανικού αστυνομικού μυθιστορήματος, γεννήθηκε το 1949 στη Χιχόν της Ισπανίας. Το 1958 μετανάστευσε με την οικογενειά του στο Μεξικό. Έχει συγγράψει περίπου πενήντα έργα (μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, ιστορία, ρεπορτάζ και χρονικά) που έχουν δημοσιευτεί σε εικοσιπέντε χώρες και έχουν μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες. Oρισμένα από τα μυθιστορήματά του έχουν αναδειχθεί "βιβλία της χρονιάς" από τους "New York Times", τη "Le Monde" και τους "Los Angeles Times". Το 1992 κέρδισε το βραβείο Planeta / Joaquin Mortiz και τρεις φορές του απονεμήθηκε το διεθνές βραβείο Dashiell Hammett για το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα. H βιογραφία του Tσε Γκεβάρα που έγραψε το 1996, έχει πουλήσει πάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και το 1998 κέρδισε το βραβείο Bancarella, ως "βιβλίο της χρονιάς" στην Iταλία. Eπίσης είναι ο ιδρυτής και οργανωτής του ετήσιου θερινού φεστιβάλ αστυνομικής λογοτεχνίας Semana Negra, Mαύρη Eβδομάδα, στη Xιχόν της Iσπανίας.






e-mail Facebook Twitter