Το παιδί στην ψηφιακή εποχή


Συγγραφέας : Παναγιώτης Σοφίος
Εκδότης : Οσελότος
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-205-449-9
Σελίδες : 112
Κατηγορίες : Γονείς και παιδιά

12.00 € 10.80 €




Ζούμε σε μια εποχή που κατακλύζεται από ψηφιακές προκλήσεις. Προκλήσεις που προσφέρουν καινοτομία, λύσεις, διασκέδαση, αλλά συχνά εγκυμονούν κινδύνους κρύβοντας αρκετές γκρίζες ζώνες. Οι ελκυστικές οθόνες, το διαδίκτυο, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τόσα ακόμα ψηφιακά «καλούδια» έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και το βέβαιο είναι πως θα παραμείνουν.
Πώς όμως διαχειριζόμαστε καλύτερα αυτή τη νέα, τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας, κατάσταση; Χρειάζεται, αλήθεια, να πορευόμαστε στα τυφλά περιμένοντας να μάθουμε από τα λάθη μας; Πώς θα συμβουλέψουμε με επιτυχία τα παιδιά μας για κάτι που και εμείς οι ίδιοι, οι γονείς, ακόμα πειραματιζόμαστε;
Το βιβλίο Το Παιδί στην Ψηφιακή Εποχή έρχεται να καλύψει τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για απαντήσεις. Επιδιώκει να βοηθήσει τους γονείς να κατανοήσουν τις ψηφιακές προκλήσεις που, πλέον, αποτελούν μεγάλο μέρος της ζωής των παιδιών, προτείνοντας κατάλληλες παιδαγωγικές πρακτικές βάσει της αναπτυξιακής τους φάσης και ηλικίας. Στο βιβλίο παρουσιάζονται, ακόμη, νέα διαφωτιστικά ερευνητικά δεδομένα και αναλύονται σημαντικά πεδία που επηρεάζονται από την ψηφιακή χρήση, όπως η σωματική και ψυχική υγεία, οι μαθησιακές επιδόσεις, ο κίνδυνος εθισμού, η σεξουαλική αγωγή, o κυβερνοεκφοβισμός, και άλλα. Τέλος, προτείνεται ένα «Οικογενειακό πλάνο διαχείρισης των οθονών», το οποίο κάθε οικογένεια μπορεί να αξιοποιήσει προσαρμόζοντάς το στις δικές της ανάγκες.







e-mail Facebook Twitter