Το στοιχειωμένο μοναστήρι

Μια κινέζικη αστυνομική ιστορία βασισμένη σε αυθεντικές υποθέσεις της αρχαίας Κίνας: Με δέκα εικόνες σχεδιασμένες από τον συγγραφέα με κινέζικη τεχνοτροπία
Συγγραφέας : Van Gulik, Robert
Μεταφραστής : Ζάχου, Ντίντα
Εικονογράφος : Van Gulik, Robert
Εκδότης : Θεμέλιο
Έτος έκδοσης : 2000
ISBN : 978-960-310-269-4
Σελίδες : 216
Σχήμα : 18x12
Κατηγορίες : Ολλανδική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Αστυνομική λογοτεχνία

9.54 € 7.16 €




Η σύντομη λάμψη μιας αστραπής αποκαλύπτει τον επιβλητικό κόκκινο όγκο του παλαιού κτιρίου που ήταν χτισμένο ψηλά, στην άγρια ορεινή περιοχή του Χάν-γιουάν. Στο ταοϊστικό Μοναστήρι των Πρωινών Σύννεφων θα καταφύγουν ο Δικαστής Τι και η συνοδεία του, βρίσκοντας εκεί καλόδεχτη προστασία από τη θύελλα που μαίνεται γύρω τους. Το μοναστήρι όμως δεν είναι το ήρεμο ησυχαστήριο που δείχνει... περικλείει σκοτεινά στοιχεία, φευγαλέες ματιές σε στιγμές και αδικήματα του μακρινού παρελθόντος και μια υποψία ότι στα αδικήματα του παρόντος περιλαμβάνονται η φαυλότητα, η συνωμοσία και ο φόνος. Καθώς ένα λεπτό πέπλο μοναστικής συνενοχής τον αναστατώνει και ραδιουργεί εναντίον του, ο Δικαστής Τι περνά μια πυρετώδη νύχτα, κατά τη διάρκεια της οποίας προβαίνει σε μια ακόμα σκληρή έρευνα... Σ' αυτό το ανατολικό "Όνομα του Ρόδου", ο Robert van Gulik παρουσιάζει μια μυστηριώδη ιστορία με τον Δικαστή Τι, ακολουθώντας τη μεγάλη παράδοση της κλασικής κινέζικης αστυνομικής λογοτεχνίας.

Ο Robert van Gulik γεννήθηκε το 1910 στην Ολλανδία. Το 1934 μπήκε στη διπλωματική υπηρεσία και για πολλά χρόνια εκπροσώπησε τη χώρα του στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία και την Ουάσινγκτον ως Γραμματέας και αργότερα ως Σύμβουλος Πρεσβείας. Η τελευταία του θέση ήταν Πρεσβευτής της Ολλανδίας στην Ιαπωνία και έζησε στο Τόκυο μέχρι το θάνατό του, το 1967. Εκτός από το διπλωματικό του έργο, ήταν επίσης γνωστός ως αυθεντία στη λογοτεχνία, την τέχνη και την ιστορία της Ανατολής. Το 1961 δημοσίευσε την κλασική μελέτη "Sexual Life in Ancient China" [Ερωτική ζωή στην αρχαία Κίνα]. Την πλοκή των αστυνομικών μυθιστορημάτων του εμπνεύστηκε από το σύνολο της κινέζικης λογοτεχνίας και, ιδιαίτερα, από δημοφιλή αστυνομικά μυθιστορήματα που εκδόθηκαν για πρώτη φορά τον δέκατο έβδομο αιώνα.






e-mail Facebook Twitter