Το τέλος της προδοσίας


Συγγραφέας : Παπακυριαζής, Βασίλης
Εκδότης : Όστρια Βιβλίο
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-604-857-9
Σελίδες : 294
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

16.96 € 15.26 €




Ο Νίκος, γεννημένος στην εμπόλεμη Πάτρα, από πατέρα αξιωματικό και μητέρα δασκάλα, μετά τη φυγή του ζεύγους προς την πρωτεύουσα, ανδρώνεται και σταδιοδρομεί στην Αθήνα. Τελειόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, σε χοροεσπερίδα στην Λέσχη Αξιωματικών γνωρίζεται με την όμορφη Ελίνα, φοιτήτρια στη Σχολή Μηχανικών της Αεροπορίας και κόρη του αρχηγού της Αεροπορίας. Η σχέση τους οδηγεί τον Νίκο να εμφανιστεί στους γονείς της για να την ζητήσει σε γάμο. Κατά την συνάντησή τους αυτή, έκπληκτος διαπιστώνει την αντίθεση της μητέρας της. Τελικά ο έρωτας κατισχύει και ο γάμος γίνεται. Δυο αγοράκια επιβεβαιώνουν την ευτυχία του ζεύγους. Όμως, ανεξήγητες μελαγχολίες της Ελίνα αρχίζουν να υπονομεύουν την προσωπική σχέση τους με έντονες τις επιπτώσεις πάνω στην οικογενειακή συνοχή.
Ο Νίκος, ένας ανθυπολοχαγός με ταπεινό μισθό προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα. Βοηθούμενος από την οικογένειά του, στέλνει την Ελίνα σε ονειρικά για την εποχή ταξίδια, όμως αυτή επιστρέφει στην ίδια ψυχολογική κατάσταση. Επακολουθούν οι μεταξύ τους συγκρούσεις με αποτέλεσμα την εκδίωξή του από το σπίτι της Ελίνας. Ο Νίκος καταρρακωμένος και καταχρεωμένος αποδέχεται πρόταση του παλιού φίλου και επιχειρηματία Στήβεν για να αναλάβουν από κοινού και έναντι αδράς αμοιβής να παραδώσουν ένα πλήρες βαλιτσάκι, ικανό να συνδυάζει τις τεχνολογίες του Predator και του Syborg, σε παραστρατιωτική οργάνωση στη Συρία. Παραιτείται από το στρατό και μαζί ξεκινούν ένα μισθοφορικό ταξίδι αίματος και θανάτου. Παράλληλα με την πορεία τους αυτή, ένα συμβόλαιο εκτέλεσής τους επικρέμαται και τους ακολουθεί κατά πόδας. Μετά από μια περιπετειώδη διαδρομή στο Παρίσι, στη Συρία και στην Ελλάδα, τις έντονες διαπροσωπικές συγκρούσεις και τις απρόοπτες εξελίξεις η ηρεμία αποκαθίσταται. Και είναι τότε που απελαύνει η τιμωρός Νέμεσις.


Ο Βασίλης Παπακυριαζής γεννήθηκε στην Πάτρα αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Νεαρός εργάστηκε σε τράπεζα, σπουδάζοντας παράλληλα πολιτικές επιστήμες και νομικά. Δικηγόρησε ενεργά, διατελέσας, πλην άλλων, νομικός σύμβουλος στο "Παιδικό Χωριό SOS Ελλάδος" και μεταγενέστερα στην ΕΡΤ ΑΕ. Επίτιμος δικηγόρος, πλέον, προβαίνει στην πρώτη του συγγραφική απόπειρα με το βιβλίο "Κύκλου ανάβαση".






e-mail Facebook Twitter