Το τέλος του καλοκαιριού


Συγγραφέας : De la Motte, Anders
Εκδότης : Κέδρος
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-04-5182-5
Σελίδες : 440
Κατηγορίες : Σουηδική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Αστυνομική λογοτεχνία

16.60 € 11.62 €




Μια καλοκαιρινή νύχτα του 1983, σε ένα αγρόκτημα της σουηδικής επαρχίας, ένα μικρό αγόρι εξαφανίζεται. Το μόνο ίχνος που αφήνει πίσω του είναι ένα παπούτσι. Οι συντονισμένες προσπάθειες της αστυνομίας και της τοπικής κοινότητας δεν αρκούν για να εντοπιστεί το παιδί και οι φήμες οργιάζουν. Όταν τελικά η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο, η οδύνη και η αβεβαιότητα οδηγούν την οικογένεια σε κατάρρευση.

Είκοσι χρόνια αργότερα, η Βέρα, η αδελφή του εξαφανισμένου αγοριού, εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια στη Στοκχόλμη. Μια μέρα εμφανίζεται ένας νεαρός που θέλει να συμμετάσχει στην ομάδα που επιβλέπει. Η ιστορία του μοιάζει ανατριχιαστικά με εκείνη της οικογένειάς της και αναστατώνει τη Βέρα. Με κίνδυνο να διαταράξει την εύθραυστη ισορροπία που με δυσκολία κατάφερε να βρει στη ζωή της, επιστρέφει στο πατρικό της. Πρέπει να βρει την απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα που όλοι οι άλλοι επέλεξαν να ξεχάσουν: Τι συνέβη τελικά εκείνη τη νύχτα;

 


Ο Σουηδός Άντερς Ντε Λα Μοτ (1971), πρώην αξιωματικός της αστυνομίας της Στοκχόλμης, πρώην διευθυντής ασφαλείας μιας μεγάλης εταιρείας πληροφορικής, συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες ως σύμβουλος ασφαλείας, είναι γνωστός για την τριλογία "Game" (Παιχνίδι), η οποία αποτελείται από τα βιβλία: "Game" ("Παιχνίδι" 2014, εκδ. Κλειδάριθμος), "Buzz" ("Βόμβος" 2014, εκδ. Κλειδάριθμος) και "Bubble" ("Φυσαλίδα" 2015, εκδ. Κλειδάριθμος).






e-mail Facebook Twitter