Τοκέι. Το εσωτερικό μας ρολόι


Συγγραφέας : Estivill, Eduard
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-618-07-0108-1
Σελίδες : 264
Κατηγορίες : Ψυχολογία Συμβουλευτική

13.30 € 11.97 €




Χιλιάδες χρόνια πριν, ο άνθρωπος είχε αρμονική σχέση με τους φυσικούς κύκλους της ζωής. Αυτός ο δεσμός με τους ρυθμούς της φύσης εξασφάλιζε στους προγόνους μας υγεία, ενέργεια και ψυχική ευεξία.
Κι ενώ ζούμε σήμερα σε απόλυτη εξάρτηση από τον χρόνο, έχουμε αποσυνδεθεί από τη φυσική σχέση με αυτόν, δε δίνουμε σημασία στο εσωτερικό μας ρολόι, το οποίο ρυθμίζει τον χρόνο για το φαγητό, τον ύπνο, την ενέργεια αλλά και την κούραση που νιώθουμε κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτή η αποσύνδεση μεταφράζεται σε καρδιαγγειακά προβλήματα, μεταβολικά νοσήματα όπως ο σακχαρώδης διαβήτης ή η παχυσαρκία, ψυχικές διαταραχές, ακόμη και σε εμφάνιση συγκεκριμένων τύπων καρκίνου.
Βασισμένη στη χρονοβιολογία, η μέθοδος Τοκέι, που ανέπτυξαν ο δρ Εδουάρδ Εστιβίλ (συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ σέλερ Κοιμήσου, παιδί μου) και η δρ Κάρλα Εστιβίλ, μας μαθαίνει να αφουγκραζόμαστε το σώμα μας, ώστε να επανασυνδεθούμε με τους ρυθμούς μας. Χάρη στις απλές και πρακτικές συμβουλές τους, που μπορούμε να τις εφαρμόσουμε όλοι, θα κατορθώσουμε να συγχρονίσουμε το τοκέι μας, ή το εσωτερικό μας ρολόι, προκειμένου να απολαύσουμε μια ζωή γεμάτη αισιοδοξία και υγεία.


Ο δρ Εδουάρδ Έστεβιλ είναι υπεύθυνος της Μονάδας Διαταραχών του Ύπνου στο Ινστιτούτο Ντεσέους της Βαρκελώνης. Στο ιατρείο του βρίσκουν θεραπεία όλες οι διαταραχές του ύπνου, όπως η αϋπνία παιδιών και ενηλίκων, το ροχαλητό με ή χωρίς καταστάσεις άπνοιας, η υπνοβασία, οι νυχτερινοί τρόμοι, το jet lag κ.ά. Μ' άλλα λόγια, κουράρει άτομα που παρουσιάζουν κάθε είδους διαταραχή του ύπνου. Στην παγκοσμίου κύρους μονάδα του, με τους συνεργάτες του, δέχεται κατά μέσο όρο δύο χιλιάδες επισκέψεις το χρόνο. Επίσης, ο ίδιος και οι συνεργάτες του συμμετέχουν ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα και κλινικές μελέτες για νέα φάρμακα και, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, προσφέρουν μεγάλο έργο ενημερώνοντας το κοινό για θέματα σχετικά με την παθολογία του ύπνου. Τέλος, διαθέτουν υπηρεσία πληροφόρησης, όπου παρέχονται συβουλές σχετικά με το αν χρειάζεται ή όχι να προσέλθει ο ενδιαφερόμενος στο ιατρείο εξαιτίας κάποιας ειδικής διαταραχής






e-mail Facebook Twitter