Φιλοσοφία της τεχνολογίας για μη φιλοσόφους


Συγγραφέας : Marc J. de Vries
Εκδότης : Ελληνοεκδοτική
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-563-588-6
Σελίδες : 288
Κατηγορίες : Φιλοσοφία, Νεότερη Τεχνολογία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

26.70 € 24.03 €




Το βιβλίο Φιλοσοφία της Τεχνολογίας για μη φιλοσόφους (με πρωτότυπο τίτλο Teaching Αbout Τechnology: An Introduction to the Philosophy of Technology for Non-philosophers) αποτελεί κατάλληλο εισαγωγικό εγχειρίδιο για τη διδασκαλία της Φιλοσοφίας τής Τεχνολογίας σε μη Φιλοσόφους, όπως είναι οι σπουδαστές Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, Τμημάτων Θετικών Επιστημών και Τεχνικών ή Επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών. Είναι γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα και μπορεί να το διαβάσει κάθε ενδιαφερόμενος αναγνώστης που αναρωτιέται τι είναι η Φιλοσοφία και τι η Φιλοσοφία της Τεχνολογίας.
Τεχνολογικό αντικείμενο, τεχνολογική γνώση, ηθική και αισθητική της τεχνολογίας είναι έννοιες που αποτελούν σημαντικό μέρος τού περιεχομένου του. Παράλληλα, πραγματεύεται θέματα για τη διάδραση της τεχνολογίας με τις ανθρώπινες κοινωνίες όπως: η μεταφορά και η ενσωμάτωση της γνώσης στην τεχνολογία, η σχέση τεχνολογίας - ανθρώπινης φύσης, τα τεχνουργήματα ως μεσολαβητές μεταξύ του ανθρώπου και του βιόκοσμου (Lebenswelt), η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Διαδίκτυο, η κοινωνική και πολιτική διάσταση των τεχνουργημάτων, οι μεταμοντέρνες τεχνολογίες, η προοπτική του πολιτισμού μας προς νέους τρόπους ζωής, τα ηθικά ζητήματα που εκπορεύονται από την τεχνική και την τεχνολογία.
Τέλος, μας παρέχει πηγές για περαιτέρω ανάγνωση και στοχασμό παραθέτοντας πλούσια και σχολιασμένη βιβλιογραφία που θα κατευθύνει τον ενδιαφερόμενο σε ειδικότερες φιλοσοφικές ατραπούς.







e-mail Facebook Twitter