Χαμένοι πολιτισμοί. Άγνωστοι κόσμοι


Συγγραφέας : Μπαλάνος, Γιώργος
Εκδότης : Locus 7 - Άλλωστε
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-5253-66-0
Σελίδες : 456
Κατηγορίες : Παγκόσμια ιστορία Αρχαιολογία Έρευνα

37.50 € 31.88 €




Από την άγνωστη προϊστορία ως σήμερα. Αντικειμενική Αρχαιολογία. Κρυμμένες Γνώσεις. Χαμένοι Πολιτισμοί.
Μια μαγευτική αναζήτηση πίσω από τα κενά της επίσημης ιστορίας και αρχαιολογίας, αναφορικά όχι μόνο με τη γεωλογική ιστορία του πλανήτη, αλλά με την ίδια την προέλευση του ανθρώπινου είδους. Η υπόνοια και μόνο τόσο κολοσιαίων και ανεξήγητων, έως και σήμερα, ανατροπών –ή μήπως επεμβάσεων–, δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται και με έναυσμα αναζητήσεων για τον ίδιο το παρελθόν της ζωής στη Γη.
“Θα ερευνήσουμε τα αινίγματα του παρελθόντος. Θα δούμε ότι η πραγματική ιστορία της ανθρωπότητας δεν είναι η συμβατική ιστορία των σχολείων. Θα εξετάσουμε όλους τους μυστηριώδεις πολιτισμούς που, σαν μανιτάρια, ξεπήδησαν ξαφνικά, για να χαθούν το ίδιο γρήγορα από το πρόσωπο της Γης. Θα γνωρίσουμε απάτητες περιοχές του πλανήτη μας, όπου, ίσως και σήμερα, εξακολουθούν να επιζούν υπολείμματα από άλλους άγνωστους πολιτισμούς.
Θα εξετάσουμε το αίνιγμα των χαμένων ηπείρων. Θα ψάξουμε να βρούμε την Ατλαντίδα και τη Μου. Θα εξετάσουμε τους μύθους των υπόγειων κόσμων σε διάφορα σημεία της Γης. Θα ψάξουμε για χαμένες γνώσεις και για την τύχη της κληρονομιάς των χαμένων λαών. Θα ψάξουμε για την προέλευσή τους, και θα βάλουμε τα θεμέλια της έρευνας για την προέλευση του ίδιου του ανθρώπου.”

Το πρώτο μέρος του βιβλίου είχε κυκλοφορήσει πρώτη φορά το 1979 με τίτλο "Αναζητώντας Άγνωστους Κόσμους - Πολιτισμοί Μανιτάρια".


Ο Γιώργος Μπαλάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Μετά τη μέση εκπαίδευση ενδιαφέρθηκε για τη φυσική αλλά δεν συνέχισε τις σπουδές του (του είχε προταθεί υποτροφία του Ιδρύματος Φουλμπράιτ). Σπούδασε για ένα χρόνο ηλεκτρονικά στη Σιβιτανίδειο, αλλά την εγκατέλειψε για να καταταγεί στο στρατό. Στη συνέχεια γράφτηκε στην Πάντειο Σχολή, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Διπλωματούχος του πανεπιστημίου του Μichigan, δίδαξε αγγλικά για μερικά χρόνια, πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία και αργότερα με τη συγγραφή και τη μετάφραση. Διετέλεσε αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της διεθνούς οργάνωσης έρευνας Aerial Phenomena Research Organization (APRO). Από τη μεταφραστική του δουλειά κέρδισε το βραβείο Κarell, το 1984, που δίνεται κάθε χρόνο σ' έναν μεταφραστή από ολόκληρο τον κόσμο από τη World Science Fiction Association. Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες εκπομπές στην τηλεόραση, ως καλεσμένος αλλά και με δική του εκπομπή. Είναι συγγραφέας βιβλίων έρευνας και επιστημονικής φαντασίας (άνω των 25 τίτλων), και μεταφραστής σχεδόν εκατό βιβλίων έρευνας, μεταφυσικής, επιστημονικής φαντασίας, μυστηρίου κ.λπ. μέχρι στιγμής. Τα τελευταία χρόνια αποφεύγει όσο γίνεται τις δημόσιες ή τις κοινωνικές εμφανίσεις.






e-mail Facebook Twitter