Ψηφιακό μάρκετινγκ


Συγγραφέας : Βλαχοπούλου, Μάρω
Εκδότης : Rosili
Έτος έκδοσης : 2019
ISBN : 978-618-5131-60-9
Κατηγορίες : Εμπόριο, Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ

62.22 € 49.15 €




Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους επαγγελματίες του χώρου, επιχειρηματίες, στελέχη και φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδώννα καταλάβουν τι είναι το Ψηφιακό Μάρκετινγκ, πώς λειτουργεί και πώς μπορεί να τους βοηθήσει να βελτιστοποιήσουν την εκστρατεία μάρκετινγκ αξιοποιώντας τις προκλήσεις, τεχνικές και εργαλεία του ΨΜ.

Κάθε ενότητα έχει το θεωρητικό υπόβαθρο για την κατανόηση και στη συνέχεια παρουσιάζει εφαρμογές, τεχνικές και εργαλεία, επικεντρώνοντας σε πρακτικές εφαρμογές.
Ειδικότερα, το βιβλίο αυτό παρουσιάζει με παραδείγματα, εφαρμογές, τεχνικές και εργαλεία τα επιμέρους θέματα που απασχολούν μια πετυχημένη στρατηγική ΨΜ. Μερικά από τα κύρια θέματα που συζητά είναι:
Παρουσίαση παραγόντων που επηρεάζουν το Online & Mobile shopping & την αγοραστική συμπεριφορά μέσα από τα κοινωνικά μέσα.
Οδηγίες για τον σχεδιασμό & ανάπτυξη της διαδικτυακής παρουσίας
Κατανόηση της Βελτιστοποίησης για Μηχανές Αναζήτησης SEO/SEM και δημιουργία σχετικών εκθέσεων για συγκεκριμένες σελίδες.
Διαχείριση καμπάνιας μάρκετινγκ επί πληρωμή σε μηχανές αναζήτησης.
Εξοικείωση με διάφορες μορφές μέσων & τεχνικών ψηφιακής προβολής με παραδείγματα εφαρμογών.
Μορφές προβολής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Μεθόδους και τεχνικές προσωποποίησης & συστάσεων.
Θεωρητική και Πρακτική προσέγγιση των κοινωνικών μέσων.
Κινητό ΜΚΤ - κινητές εφαρμογές & Mobile marketing/advertising/apps.
Διαδικασίες και τεχνικές Αναλυτικής διαδικτύου.
Παρουσίαση δυνατοτήτων & ευκαιριών έρευνας σε ψηφιακό περιβάλλον.


Η Μάρω Βλαχοπούλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών, στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ειδίκευσης Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών (Marketing Management, BWL Universitaet Mannheim και A.Π.Θ.) και διδακτορικού (Πληροφοριακά Συστήματα Μάρκετινγκ) του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η Μάρω Βλαχοπούλου έχει μακρόχρονη διδακτική εμπειρία σε θέματα Μάρκετινγκ: Αρχές και Διοίκηση Μάρκετινγκ, Πληροφοριακά Συστήματα Μάρκετινγκ, Νέες τεχνολογίες Μάρκετινγκ, Ε- Business, Ηλεκτρονικά Επιχειρηματικά Μοντέλα, Database Marketing, GIS και Μάρκετινγκ, Internet Μάρκετινγκ και διαδικτυακό σχέδιο μάρκετινγκ, Στρατηγικό Μάρκετινγκ, CRM/ Customer Relationship Management - Συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων και Ειδικά Θέματα Μάρκετινγκ από το 1982 μέχρι σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Τμήμα Εφ. Πληροφορικής, στο μεταπτυχιακό τμήμα ΜIS και ΜΒΑ, σε προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ), στο Οικονομικό Επιμελητήριο, στο ΕΛΚΕΠΑ, στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, στην ΠΑΣΕΓΕΣ και σε άλλους ιδιωτικούς φορείς. Έχει επίσης οργανώσει Business - Marketing Games (simulation) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τους φοιτητές και την οργάνωση φοιτητών AIESEC. Έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες της σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Τα πεδία των ερευνητικών της ενδιαφερόντων επικεντρώνονται σε θέματα: Διοίκησης Μάρκετινγκ, Πληροφοριακών Συστημάτων Μάρκετινγκ, Συστημάτων Στήριξης Αποφάσεων Μάρκετινγκ, χρήσης νέων τεχνολογιών (bar codes, smart cards, loyalty programs, MRP, κ.ά.) και της πληροφορικής στο μάρκετινγκ, Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS), Μάρκετινγκ μέσα από το Internet (on-line marketing), Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, διαχείρισης ηλεκτρονικής εφοδιαστικής αλυσίδας, συστημάτων CRM (Customer Relationship Management - Συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων), ERP (Enterprise Resource Planning - Συστήματα προγραμματισμού επιχειρησιακών πόρων), καθώς και συστημάτων διαχείρισης γνώσης και εξόρυξης δεδομένων (Knowledge management /data mining) για το μάρκετινγκ. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), μέλος των Ινστιτούτων Μάρκετινγκ και Πληροφορικής (ΕΙΜ και ΕΙΠ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ), της International Society for Inventory Research, καθώς και της Society of Logistics Engineers (SOLE, αντιπρόεδρος επιστημονικού του Διοικητικού της Συμβουλίου στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης), μέλος της ΕΠΕΓΕ, κ.ά.






e-mail Facebook Twitter