Ώρα για θέατρο!

Διασκευάζοντας τον Μικρό Πρίγκιπα του Α. Σ.-Εξιπερί και τη Νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη της Σ. Μαντουβάλου: Για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού
Συγγραφέας : Μπιρμπίλη, Μαρία Πάππος, Απόστολος
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2017
ISBN : 978-618-03-1044-3
Σελίδες : 104
Σχήμα : 28x19
Κατηγορίες : Παιδικό θέατρο

8.80 € 6.16 €




Ο "Μικρός Πρίγκιπας", ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο, και "Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη" της Σοφίας Μαντουβάλου, μια συγκλονιστική ωδή στην αγάπη, διασκευάζονται για θεατρική παράσταση παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις για χριστουγεννιάτικη και καλοκαιρινή παράσταση και πολλές, πρωτότυπες ιδέες για σκηνικά, κοστούμια και μουσική! Η μοναδική εμπειρία της δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης για παιδιά μέσα από δύο σπουδαία έργα!

Η Μαρία Μπιρμπίλη σπούδασε παιδαγωγικά στην Ελλάδα, την Αμερική και την Αγγλία, απ' όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική στην Προσχολική Εκπαίδευση». Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα διδακτικής μεθοδολογίας, με έμφαση στις διαλογικές και διερευνητικές μορφές διδασκαλίας, και θέματα σχεδιασμού και οργάνωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με έμφαση στην παρατήρηση, την καταγραφή και την αξιολόγηση.






e-mail Facebook Twitter