Αρχική» Εναλλακτικό μάρκετινγκ

Εναλλακτικό μάρκετινγκ

Κι όμως υπάρχουν ριζοσπαστικές ιδέες

Εναλλακτικό μάρκετινγκ
Συγγραφέας : Kotler Philip
Μεταφραστής : Σωτηρίου Βασιλική
Εκδότης : Γκιούρδας Μ.
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 978-960-512-436-6
Σελίδες : 206
Σχήμα : 22χ15
 
Κατηγορίες : Μάρκετινγκ
 

16.00 €
13.44 €
Σήμερα οι άνθρωποι της αγοράς αντιμετωπίζουν μια δύσκολη πρόκληση: πώς να πρωτοτυπήσουν σε μια υπέρ-ανταγωνιστική και υπέρ-διαιρεμένη αγορά. Σε μια καταναλωτική οικονομία, η οποία βομβαρδίζεται με ομοιογενή προϊόντα και που παρεμποδίζεται από καταναλωτές που είναι όλο και περισσότερο απρόσβλητοι στα μηνύματα των διαφημίσεων, το παραδοσιακό κάθετο μάρκετινγκ – με τις βασικές αρχές της διαίρεσης της αγοράς σε τμήματα και με τον πολλαπλασιασμό των εμπορικών ειδών – έχει αρχίσει να μας απογοητεύει.
Τώρα, οι διάσημοι άνθρωποι της αγοράς, ο Philip Kotler και ο Fernando Trias de Bes παρουσιάζουν ένα νέο σύστημα για την δημιουργία επαναστατικών ευκαιριών το εναλλακτικό μάρκετινγκ. Το εναλλακτικό μάρκετινγκ συμπληρώνει το παραδοσιακό, προμηθεύοντας έναν εναλλακτικό τρόπο για την δημιουργία νέων φρέσκων ιδεών. Εκεί που το κάθετο μάρκετινγκ μας βοηθά να βρούμε τις αυξανόμενες μικρές υποομάδες, για τις οποίες ένα προϊόν μπορεί να έχει φτιαχτεί, το εναλλακτικό μάρκετινγκ κάνει τα άτομα της αγοράς να αναπτύξουν ένα ολοκαίνουργο προϊόν, που να βρίσκει ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό. Αντί να προσφέρουν στην αδυσώπητη αγορά μια ακόμη πάνα για τα νεογέννητα, για παράδειγμα, οι πάνες Pull Up σχεδιαστήκανε για τους ενήλικες.
Ο Kotler και ο Trias de Bes δίνουν πολυάριθμα παραδείγματα για το, πώς το εναλλακτικό μάρκετινγκ οδηγεί σε προϊόντα που πετυχαίνουν ακόμη και στον ανταγωνισμό και στην ομοιογένεια των προϊόντων. Αυτές οι πρωτοτυπίες συμπεριλαμβάνουν νέα προϊόντα όπως τα Cheerios με μέλι και φουντούκι, ή τα Δημητριακά σε ράβδους με γάλα, ή το Gillette Venus, ένα ξυραφάκι με πιο μεγάλη κεφαλή, φτιαγμένο ειδικά για τις καμπύλες της γυναίκας. Το εναλλακτικό μάρκετινγκ επίσης, περιλαμβάνει την χρήση των παλιών προϊόντων με έναν νέο τρόπο, όπως η προώθηση της Ασπιρίνης Bayer, σαν ένα προληπτικό για τις καρδιακές προσβολές. Οι νέες ιδέες του μάρκετινγκ που οδηγούν σε αυτά τα προϊόντα, είναι το άμεσο αποτέλεσμα των διαφορετικών δημιουργικών διαδικασιών, από ότι το αποτέλεσμα της ατελείωτης κάθετης διαίρεσης του χθες.
Αυτό το βιβλίο ορίζει το πλαίσιο και τη θεωρία του εναλλακτικού μάρκετινγκ, όπως επίσης και τη δημιουργία επαναστατικών ιδεών, που θα πετύχουν στην καταναλωτική αγορά, που είναι ήδη υπέρ-βομβαρδισμένη. Απομακρύνοντας τους περιορισμούς του παραδοσιακού μάρκετινγκ, ως έναν μηχανισμό για την δημιουργία νέων ιδεών, ο Kotler και ο Trias de Bes δείχνουν στους ανθρώπους της αγοράς, πώς να νικήσουν τις μεγάλες πιθανότητες αποτυχίας και να αποκτήσουν τεράστια επιτυχία.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Μάρκετινγκ, μάνατζμεντ

Kotler, Philip
Interbooks(1994)
 
616
63.72 €
50.98 €

Μάρκετινγκ, μάνατζμεντ

Kotler, Philip
Interbooks(1994)
 
589
56.83 €
45.46 €

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Μάρκετινγκ

Δημητριάδης, Σέργιος
Rosili(2010)
978-960-7745-28-6
328
34.10 €
26.94 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο