Αρχική» Το κινέζικο πετράδι

Το κινέζικο πετράδι

Μυθιστόρημα

Το κινέζικο πετράδι
Συγγραφέας : Wei Liang Diane
Μεταφραστής : Μπούρη Νίνα
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-16-2775-8
Σελίδες : 293
Σχήμα : 21χ14
 
Κατηγορίες : Αστυνομική λογοτεχνία, Αγγλόφωνη πεζογραφία (Κίνα) - Μυθιστόρημα
 
Σειρές : Ξένη Λογοτεχνία, Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία

5.00 €
3.75 €
Μη Διαθέσιμο Προιον
Το "Kινέζικο πετράδι" είναι μια συναρπαστική κατάδυση στη ζωή των μεγάλων σύγχρονων κέντρων της Κίνας. Η ζωντανή πένα της Λιανγκ αιχμαλωτίζει τη βιασύνη και την τύρβη του Πεκίνου, από τα άθλια καταγώγια και τα φτηνά εστιατόρια ως τη μεγαλοπρέπεια της Απαγορευμένης Πόλης, φωτίζοντας με εντυπωσιακή ενάργεια την ταραγμένη σχέση μεταξύ του βίαιου κομουνιστικού παρελθόντος της μαοϊκής Κίνας και του καπιταλιστικού παρόντος.

Ηρωίδα του μυθιστορήματος είναι η Μέι, μια μοντέρνα Κινέζα που διατηρεί γραφείο ιδιωτικών ερευνών στο Πεκίνο, οδηγεί αυτοκίνητο και διαθέτει άντρα γραμματέα. Μια μέρα, ο "θείος" Τσεν, στενός φίλος της μητέρας της, της ζητά "μια χάρη": Να βρει μια πολύτιμη σφραγίδα από νεφρίτη, της δυναστείας των Χαν, που κλάπηκε από το μουσείο κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης, όταν οι Ερυθροφρουροί λυμαίνονταν τους δρόμους καταστρέφοντας τα μνημεία του παρελθόντος. Οι έρευνες της Μέι φέρνουν στο φως μια ιστορία που έχει στενότερη σχέση με το παρελθόν και την ιστορία της οικογένειάς της απ' όσο θα περίμενε. Η αναζήτηση αυτή θα την αναγκάσει να αναμοχλεύσει ένα σκοτεινό και βίαιο κομμάτι της ιστορίας της Κίνας: τα στρατόπεδα εργασίας του Μάο... Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει τα αδυσώπητα διλήμματα της Επανάστασης: να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς, να αγαπήσεις ή να επιβιώσεις.

Το "Κινέζικο πετράδι" είναι μια συναρπαστική κατάδυση στη ζωή των μεγάλων σύγχρονων κέντρων της Κίνας. Η ζωντανή πένα της Λιανγκ αιχμαλωτίζει τη βιασύνη και την τύρβη του Πεκίνου, από τα άθλια καταγώγια και τα φτηνά εστιατόρια ως τη μεγαλοπρέπεια της Απαγορευμένης Πόλης, φωτίζοντας με εντυπωσιακή ενάργεια την ταραγμένη σχέση μεταξύ του βίαιου κομουνιστικού παρελθόντος της μαοϊκής Κίνας και του καπιταλιστικού παρόντος.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Περισσότερα Βιβλία στις Σειρές

Καμπάλα

Wilder, Thornton, 1897-1975
Αλεξάνδρεια(2020)
960-221-839-8
200
12.00 €
10.80 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο