17 αδέσποτες ιστορίες από την αρχαιότητα


Συγγραφέας : Φώτου, Δήμητρα
Εκδότης : Καλέντης
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-594-103-1
Σελίδες : 56
Κατηγορίες : Αρχαιότητα - Βιβλία για παιδιά Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

12.50 € 11.25 €




Ένα ταξίδι στον κόσμο της αρχαιότητας, μέσα από 17 σύντομες ιστορίες και με ξεναγό ένα αδέσποτο τετράποδο. Μια μικρή συλλογή ιστοριών αγάπης και σεβασμού στα ζώα.

Ο Φίλος είναι ένας σκύλος που γεννήθηκε στον λόφο Φιλοπάππου και λατρεύει τις βόλτες στην πόλη, αλλά και τις ιστορίες από τα παλιά. Όταν γυρίζει στις γειτονιές της Αθήνας, αναζητώντας φαγητό, πότε ένα προστατευμένο μέρος για να κοιμηθεί, άλλοτε χάδια και παιχνίδια, ακούει τις ιστορίες που διηγούνται οι άνθρωποι. Οι αδέσποτες ιστορίες του βρήκαν στέγη σε αυτό το βιβλίο και μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στην εποχή που οι άνθρωποι φορούσαν χιτώνες, τα σπίτια τους ήταν χαμηλά και ο τόπος ήταν φιλόξενος για όλα τα πλάσματα του κόσμου, ανθρώπους και ζώα.

Στις σελίδες του βιβλίου συναντάμε μεγάλους φιλοσόφους, όπως τον Σωκράτη και τον Διογένη, ξακουστά πρόσωπα, όπως τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος τίμησε τη μνήμη του αγαπημένου του αλόγου και του σκύλου του ιδρύοντας μια ολόκληρη πόλη με το όνομά τους, αλλά και άλλους πραγματικούς και μυθικούς ήρωες. Οι αληθινοί πρωταγωνιστές, όμως, είναι τα ζώα.
Οι 17 ιστορίες αυτής της έκδοσης είναι μια υπενθύμιση πως στο παρελθόν η αγάπη και η φροντίδα των ζώων προϋπέθεταν τον σεβασμό στην ύπαρξή τους. Το βιβλίο έχει κύριο στόχο να επικοινωνήσει το ουσιαστικό νόημα της ζωοφιλίας και έχει την παράλληλη δυνατότητα να συνδεθεί διαθεματικά με τον αρχαίο κόσμο, τον πολιτισμό και την Ιστορία.

Στο τέλος, υπάρχει η ενότητα προτεινόμενων δραστηριοτήτων όπου ο μικρός αναγνώστης μπορεί να γράψει τη δική του ιστορία και να κάνει το αγαπημένο του κατοικίδιο μέρος αυτής της έκδοσης.
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά 6+ ετών και σε εκπαιδευτικούς.


Η Δήμητρα Φώτου γεννήθηκε στον Βόλο πριν από... λίγα χρόνια. Σπούδασε Αθλητικές Επιστήμες στην Κομοτηνή και ασχολήθηκε με την προετοιμασία αθλητών στο τένις και στο μπάντμιντον. Διετέλεσε επιστημονική συνεργάτις και μέλος τεχνικής επιτροπής της ομοσπονδίας μπάντμιντον. Ορισμένοι από τους αθλητές της κατείχαν πανελλήνιες θέσεις. Εργάστηκε εθελοντικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στον τομέα της στατιστικής. Η αγάπη της για τα μικρά παιδιά την ενέπνευσε να γράψει παιδικές ιστορίες. Το πρώτο της βιβλίο ήταν "Το Σκυλάκι της Φαίδρας προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004", εκδόσεις Art Work. Από τότε γράφει σε περιοδικά και εργάζεται ως εκπαιδευτικός ενώ από το 1998 έως σήμερα, διδάσκει Φυσική Αγωγή στη σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας. Είναι, επίσης, διευθύντρια Ατομικής και Οικογενειακής Υπεροχής του τμήματος Πρόμαχος Αθηνά, Θ. Π. της ΑΧΕΠΑ. Όπως αναφέρει: "Όνειρο μου είναι... να πετάξω με αερόστατο στις γειτονιές σας, για να γράφω τις δικές σας ιστορίες".






e-mail Facebook Twitter