A path to Romance


Συγγραφέας : Αλέξανδρος Καρκάλας
Εκδότης : Εκδόσεις Cambia
Έτος έκδοσης : 0
ISBN : 979-0-801174-18-5
Σελίδες : 78
Κατηγορίες : Παρτιτούρες

15.00 € 12.00 €




Ένα βιβλίο με 20 όμορφες μουσικές συνθέσεις του Αλέξανδρου Καρκάλα σε μεταγραφή για πιάνο. Οι απλές μελωδίες και η βατή μουσική δομή κάνουν τα κομμάτια αυτά κατάλληλα για χρήση από εκπαιδευτικούς στους μαθητές τους για εμπλουτισμό ρεπερτορίου, ενώ αποτελούν υπέροχο ρεπερτόριο για οποιονδήποτε παίζει πιάνο.

O Αλέξανδρος Καρκάλας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1975. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική από την ηλικία των επτά ετών και σήμερα κατέχει Δίπλωμα Πιάνου, Πτυχίο Αρμονίας, Ενορχήστρωσης, Αντίστιξης, Φούγκας και Δίπλωμα Σύνθεσης. Είναι καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Μεγαλώνοντας μέσα σε μία μουσική οικογένεια και έχοντας ποικίλα μουσικά ερεθίσματα, γρήγορα στράφηκε στη σύνθεση. Έχει συνθέσει έργα για πιάνο, Μουσική Δωματίου, ορχηστρικά, τραγούδια, καθώς και μουσική για Θέατρο.

Με τη σύνθεσή του "LaUltimaCarta" εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαικό Διαγωνισμό "EurovisionYoungDancers" το 2011 στον Όσλο της Νορβηγία, σε χορογραφία της Κατερίνας Σαρρή.

Με τη σύνθεσή του "Το κουτί της Πανδώρας" σε κείμενο και αφήγηση του Χρήστου Παπάζογλου, συμμετείχε στο Φεστιβάλ της ΕΚΠΟΛ για νέους συνθέτες το 2006.

Το 2017 έντυσε με μουσική του το " TheSmallRoomProject", μία οπτικοακουστική, διαδραστική έκθεση που οργάνωσε η ομάδα Asklepeionκαι που αφηγείται το ταξίδι των προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες, στην Ελλάδα, την Ειδομένη και τη ζωή τους σήμερα στην Ευρώπη.

Το 2019 και ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση της ΕΡΤ σε Έλληνες συνθέτες, επιλέχτηκε το έργο του "Ο Χορός της Μαριονέτας", το οποίο και ηχογραφήθηκε από τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει διάφοροι Έλληνες τραγουδιστές, καθώς και έχουν εναρμονιστεί για χορωδιακά σύνολα και ανήκουν πια στο ρεπερτόριο πολλών ελληνικών χορωδιών.

Έργα του για πιάνο επιλέγονται από καθηγητές πιάνου για διδασκαλία στα Ελληνικά Ωδεία,  εισάγοντάς τα ως επιβεβλημένα σε απολυτήριες εξετάσεις.







e-mail Facebook Twitter