Backpack


Συγγραφέας : Μιχαλόπουλος, Σπύρος Δ.
Εκδότης : Περίπλους
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-438-250-7
Σελίδες : 80
Κατηγορίες : Νεοελληνικά θεατρικά έργα

10.60 € 9.54 €




Στην Αθήνα του σήμερα, η παράδοση ενός Backpack σε ένα διαμέρισμα προκαλεί έκπληξη, αναστάτωση, απορίες και ανατροπές. Το χαμένο σακίδιο, που έχει αφεθεί επιμελώς και εσκεμμένα, κάπου στο πολύβουο μετρό, περιλαμβάνει όχι μόνο πολύτιμο περιεχόμενο αλλά και απαντήσεις σε κρίσιμα και στοιχειωμένα ερωτήματα.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ η παραλήπτρια και ο ΑΝΔΡΑΣ ο κομιστής, τελείως άγνωστοι μεταξύ τους, ταυτίζονται με όσα έρχονται στο φως, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Οι αποκαλύψεις προελαύνουν. Το μυστήριο θεριεύει. Όσα φάνταζαν άρρητα και καλά κρυμμένα, αρχίζουν και ηχούν σαν συναγερμός.

Η απρόσμενη συνάντηση των δύο διαφορετικών ανθρώπων καθιστά επιτακτική τη συνεργασία τους, ενώ, συγχρόνως, γεννά αμφιβολίες, διλήμματα, ενοχές και συγκρούσεις.

Όλα τίθενται εν αμφιβόλω, την ώρα που ένα τρίτο πρόσωπο, καθορίζει τις αποφάσεις και τις πράξεις τους. Οι δύο χαρακτήρες αναγκάζονται να ανασύρουν και να εκθέσουν τα πιο ένοχα μυστικά τους, να μελετήσουν γεγονότα και να επεξεργαστούν τρομακτικές αλήθειες . Η μεταξύ τους ρήξη είναι επιτακτική και αναπόφευκτη, όσο και η μεταξύ τους συνύπαρξη.


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη δημοσιογραφία. Το 2006 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μπότση για την ανάδειξη των θεμάτων Ισότητας των δύο φύλων από τα άρθρα του στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος". Έχει διατελέσει συντάκτης και αρχισυντάκτης σε ημερήσιες πολιτικές εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες, ενώ έως και σήμερα επιμελείται και παρουσιάζει ραδιοφωνικές εκπομπές επικαιρότητας και λόγου στο Κανάλι Ένα του Πειραιά στους 90,4. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Το 2015 συμμετείχε ως executive producer στην αμερικάνικη ταινία μικρού μήκους "Encounters" σε σενάριο Αγγελίτας Τσούγκου και σκηνοθεσία Dustin Mansfield. Η ταινία απέσπασε τρία διεθνή βραβεία σεναρίου. Το Σεπτέμβριο του 2015 το Εθνικό Θέατρο τον επέλεξε, μετά από διαγωνισμό, στους δέκα συγγραφείς του Studio Θεατρικής Συγγραφής. Στις 11 Ιουνίου 2016 παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο στο Νέο Ρεξ το μονόπρακτο έργο του "Εστίες". Τον Οκτώβριο του 2016 ανέβηκε στο θέατρο "104" το έργο του "Σεξ Λεξικόν: Η Επιστήμη του Έρωτα".






e-mail Facebook Twitter