DNA

Μεταίχμιο Pocket
Συγγραφέας : Sigurdardóttir, Yrsa
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-03-2648-2
Σελίδες : 552
Κατηγορίες : Αστυνομική λογοτεχνία Ισλανδική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

7.70 € 5.39 €




Ο φόνος ήταν η τιμωρία της. Ποια ήταν όμως η αμαρτία της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή;

Μόνο η επτάχρονη κόρη του θύματος, που ήταν κρυμμένη στο δωμάτιο στη διάρκεια του φόνου, μπορεί να έχει την απάντηση.

Ο ντετέκτιβ Χούλνταρ, που μόλις έχει πάρει προαγωγή και νιώθει πελαγωμένος, θα απευθυνθεί στην ψυχολόγο Φρέγια για να τον βοηθήσει να προσεγγίσει το κοριτσάκι-μάρτυρα κλειδί. Τη συνεργασία τους όμως σκιάζει το πρόσφατο ερωτικό τους παρελθόν.
Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν μία ακόμα γυναίκα δολοφονείται και ένας ραδιοερασιτέχνης, λαμβάνοντας περίεργα μηνύματα που τον συνδέουν και με τα δύο θύματα, ξεκινά τη δική του έρευνα.

Ποιος θα καταφέρει να σπάσει τον κώδικα του δολοφόνου πρώτος; Ποια είναι η σκοτεινή και μυστηριώδης ιστορία που θέλει να τους πει; Ποιο θα είναι το επόμενο θύμα του;


Το "DNA" είναι ένα μοναδικό ψυχολογικό θρίλερ με ανελέητα φονικά, απόλυτα πιστευτό, που θα συνταράξει ακόμα και τους πιο έμπειρους αναγνώστες αστυνομικής λογοτεχνίας. Από τις πρώτες του σελίδες η συγγραφέας καταφέρνει να σε καθηλώσει με την έντονη πλοκή και τους εξαιρετικούς της χαρακτήρες.


Βραβείο της Δανέζικης Ακαδημίας Αστυνομικής Λογοτεχνίας
Βραβείο Blood Drop (Καλύτερο Ισλανδικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα της Χρονιάς)
Βραβείο Petrona (Καλύτερο Σκανδιναβικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα)


Η Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ (1963), µηχανικός στο επάγγελµα, θεωρείται από τα νέα µεγάλα ονόµατα του θρίλερ. Η πρωτότυπη γραφή της, που συνδυάζει τη σύγχρονη πραγµατικότητα µε την έρευνα της γεµάτης µυστήριο αρχαίας ιστορίας της χώρας της, δίνει µια µοναδικότητα στην πλοκή των βιβλίων της.






e-mail Facebook Twitter