Fake News: Τι κάνει η Ευρώπη;


Συγγραφέας : Κλημεντίνη Διακομανώλη
Εκδότης : Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-5196-59-2
Σελίδες : 264
Κατηγορίες : Πολιτική - Ευρώπη - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

15.00 € 10.95 €




Το βιβλίο της Κλημεντίνης Διακομανώλη εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που είναι η συγγραφέας αλλά και την θεματική την οποία προσεγγίζει. Δυναμική, αποφασιστική, επίκαιρη. Το βιβλίο της απαντά σε ένα πολύ σύγχρονο και άμεσο ερώτημα όχι μόνο για το θέμα της παραπληροφόρησης αλλά και για μια σειρά από άλλα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της δημοκρατίας σήμερα, σε μια εποχή που στο δημόσιο διάλογο κυριαρχούν οι αλγόριθμοι και οι γίγαντες της ψηφιακής τεχνολογίας. Με επιμέλεια αποτυπώνει την Ευρωπαϊκή απάντηση στις ψευδείς ειδήσεις και στο ζήτημα της παραπληροφόρησης αναδεικνύοντας την ευρύτητα και την παγκόσμια διάσταση ενός ζητήματος που μεταβάλλει σιωπηλά -και όχι ακίνδυνα- την κοινωνική και πολιτική συμπεριφορά των ανθρώπων στο παρόν και στο μέλλον.
Ένα βιβλίο που θα αποκαλύψει στον καθημερινό χρήστη των social media την τεράστια δύναμη ενός like αλλά και πολύτιμο για τον ερευνητή που αναζητά μελλοντικές κατευθύνσεις για ένα υγιέστερο οικοσύστημα πληροφόρησης.
Νίκος Παναγιώτου, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης







e-mail Facebook Twitter