Genes VIII


Συγγραφέας : Benjamin Lewin
Εκδότης : Ακαδημαϊκές Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-88412-0-8
Σελίδες : 1570
Σχήμα : 21x28
Κατηγορίες : Γενετική Μοριακή βιολογία

190.80 € 167.90 €




H σειρά βιβλίων Genes ξεκίνησε πριν από δύο περίπου δεκαετίες και, συνδυάζοντας την παρουσίαση της δομής με την ανάλυση της λειτουργίας των γονιδίων, εισήγαγε ένα νέο τρόπο προσέγγισης και διδασκαλίας της Μοριακής Βιολογίας.

Το βιβλίο καλύπτει όλα τα βασικά κεφάλαια της Μοριακής Βιολογίας (όπως, π.χ., αντιγραφή, μεταγραφή, μετάφραση κτλ.), αλλά και άλλα πιο ειδικά θέματα (όπως π.χ. ογκογονίδια και καρκίνος, στοιχεία μοριακής βιολογίας της ανάπτυξης, στοιχεία μοριακής βάσης της ανοσοαπόκρισης κτλ.).

Το Genes VIII συνεχίζει να πρωτοπορεί περιλαμβάνοντας τις πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις. Υιοθετεί επίσης τις νέες διδακτικές τάσεις του πεδίου, όπως είναι η θεώρηση του γονιδίου από τη μοριακή σκοπιά πριν από την παραδοσιακή γενετική ανάλυση και η ενσωμάτωση, σε όλο το εύρος του κειμένου, πληροφοριών που προκύπτουν από την ανάλυση του γονιδιώματος διαφόρων οργανισμών.

Επίσης, η νέα αυτή έκδοση έχει μια ιδιαίτερα φιλική μέθοδο παρουσίασης, που καθιστά το βιβλίο ιδανικό ως εκπαιδευτικό σύγγραμμα. Κάθε κεφάλαιο έχει χωριστεί σε μεγάλο αριθμό ενοτήτων με αυτοτελή οργάνωση. Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται τα θέματά τους βοηθάει τους φοιτητές να αναπτύξουν κριτική σκέψη. Στην αρχή κάθε ενότητας επισημαίνονται οι σημαντικές έννοιες που αναπτύσσονται σε αυτή, γεγονός που επιτρέπει στον αναγνώστη να εντοπίσει γρήγορα τα βασικά σημεία.







e-mail Facebook Twitter