Αρχική» Hopes Dreams and Hard Times

Hopes, Dreams and Hard Times

Hopes, Dreams and Hard Times
Συγγραφέας : Πεκλάρης Αχιλλέας
Φωτογράφος : Λαμπροβασίλης Αλέξανδρος
Εκδότης : Βιβλιοπωλείον της ΕστίαςΜουσείο Μπενάκη
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-05-1466-6
Σελίδες : 239
Σχήμα : 33χ24
 
Κατηγορίες : Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες, Φωτογραφίες, Τρομοκρατία
 

47.67 €
35.75 €
Tον Ιανουάριο του 2009, στη Νέα Υόρκη, ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Πεκλάρης και ο φωτογράφος Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης, συνειδητοποίησαν την ιστορικότητα της στιγμής.

Η ζωή στη μητρόπολη μετά την 11η Σεπτεμβρίου είχε, έτσι κι αλλιώς, αλλάξει ριζικά. Τώρα όμως τα καταιγιστικά γεγονότα -με τον Ομπάμα στο τιμόνι των ΗΠΑ και την κατάρρευση των οικονομικών κολοσσών, με την ανεργία και την ύφεση στις αγορές- έδειχναν να επηρεάζουν άμεσα τη ροή όλου του πλανήτη.

Η αγωνία για την κατανόηση της πραγματικότητας που ζούσαν κατοικώντας στη Νέα Υόρκη οδήγησε τους δυο δημιουργούς του βιβλίου σε καθημερινή, πολύμηνη και συστηματική έρευνα. Άρχισαν αμέσως έναν κύκλο προσωπικών συνεντεύξεων και φωτογραφήσεων, καταγράφοντας την ωμή ιστορία στις λεπτομέρειές της.

Στο πείραμα συμμετείχαν 150 συμπολίτες τους όλων των προελεύσεων και από ολόκληρη την κοινωνική κλίμακα - συνάντησαν μιαν απίστευτη ποικιλία ανθρώπων, από αστέγους μέχρι φιλοσόφους και από νταβατζήδες μέχρι χρηματιστές.

Αποτέλεσμα αυτής της πρωτότυπης, αυθόρμητης εργασίας τους είναι το λεύκωμα "Hopes, Dreams & Hard Times" - Νέα Υόρκη 2009.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Το λεύκωμα της Έρης

Ιωαννίδου - Ζάφου, Εριφύλη
Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης(2007)
 
156
20.39 €
18.15 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο