Marcelo Bielsa. Επιθετική τακτική και ασκήσεις για τη διάσπαση μεσαίου και χαμηλού αμυντικού μπλοκ


Συγγραφέας : Τερζής, Αθανάσιος
Εκδότης : Sportbook
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-5649-25-8
Σελίδες : 304
Κατηγορίες : Ποδόσφαιρο Προπόνηση (αθλητισμός)

40.00 € 36.00 €




Το βιβλίο αυτό παρέχει μια εκτενή τακτική ανάλυση της Leeds του Marcelo Bielsa (148 παραδείγματα τακτικής) που σας επιτρέπει να μελετήσετε την επιθετική τακτική του προπονητή που έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να αξιοποιήσουμε την πρωτοποριακή τακτική του Marcelo Bielsa, μέσω ενός ολοκληρωμένου οδηγού σχετικά με την τακτική στη φάση της επίθεσης απέναντι σε ομάδες που χρησιμοποιούν μεσαία και χαμηλά αμυντικά μπλοκ.

Ο Αθανάσιος Τερζής είναι κάτοχος πτυχίου UEFA A και εξειδικεύεται σε θέματα τακτικής του ποδοσφαίρου. Χρησιμοποίησε την ανάλυση της τακτικής της Leeds United του Marcelo Bielsa, για να δημιουργήσει 93 ασκήσεις και παραλλαγές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις προπονητικές μονάδες, για να υιοθετήσετε στην ομάδα σας την επιθετική τακτική του Marcelo Bielsa.

Υπό την καθοδήγηση του Marcelo Bielsa η Leeds United έγινε μία από τις πιο απολαυστικές ομάδες που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στην Premier League με τα ακόλουθα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της:
• Ποδόσφαιρο σε υψηλό ρυθμό.
• Διαρκείς κινήσεις χωρίς την μπάλα.
• Μεταφορά της μπάλας στον ελεύθερο παίκτη μέσω ενός παίκτη συνδέσμου.
• Δημιουργία αριθμητικού πλεονεκτήματος σε περιοχές κλειδιά του γηπέδου.
• Γρήγορο συνδυαστικό παιχνίδι.
• Διαρκής επιδίωξη εκμετάλλευσης των πιθανών ελεύθερων χώρων.

Τακτική ανάλυση και παραδείγματα θεματικών προπονητικών μονάδων:
• Αποτελεσματική τοποθέτηση ανάμεσα στις γραμμές για τη μεταφορά της μπάλας σε έναν ελεύθερο παίκτη.
• Υποδοχή ανάμεσα στις γραμμές έπειτα από εναλλαγή θέσεων.
• Ο επιθετικός κατεβαίνει χαμηλά για να βρεθεί ελεύθερος από μαρκάρισμα ή για να δημιουργήσει χώρο για τους συμπαίκτες του.
• Τοποθέτηση των πλάγιων επιθετικών για την υποδοχή της μπάλας στην πλάτη της αμυντικής γραμμής.
• Τοποθετήσεις και κινήσεις για την ολοκλήρωση της φάσης από σέντρα.

Ο Marcelo Bielsa είναι ένας προπονητής που έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση λόγω του πρωτοποριακού στυλ παιχνιδιού, της τακτικής και των σχηματισμών του. Η επιρροή του στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και στους κορυφαίους προπονητές σε όλο τον κόσμο είναι τεράστια.


Ο Αθανάσιος Τερζής γεννήθηκε στο Μοναστηράκι Δράμας το 1974. Είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα Ποδοσφαίρου, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην προπονητική ενώ είναι και κάτοχος διπλώματος UEFA B. Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Κεραυνού Μοναστηρακίου και της Δόξας Πετρούσας (Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία), της Ερασιτεχνικής ομάδας της Δόξας Δράμας, του Πανδραμαϊκού στη Δ΄ και Γ΄ Εθνική, και της Δόξας Δράμας στη Δ΄ και Γ΄ Εθνική. Διετέλεσε προπονητής στις ομάδες: Κεραυνός Μοναστηρακίου (Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία), Δόξα Βώλακα (Α2 ερασιτεχνική κατηγορία), Δόξα Πετρούσας, Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου, Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου (Α1 ερασιτεχνική κατηγορία), Ακαδημία Πανδραμαϊκού, Ακαδημία Δόξας Δράμας (ως τεχνικός διευθυντής), Ακαδημία Απόλλων Καλυθιών (ως τεχνικός διευθυντής). Έργα του ιδίου είναι και τα βιβλία "4-3-3 η εφαρμογή του συστήματος", "4-4-2 με ρόμβο η εφαρμογή του συστήματος", "FC Barcelona, ομάδα από άλλον πλανήτη" και "Jose Mourinho: Η τακτική ανάλυση της Ρεάλ Μαδρίτης". Τo βιβλίο "FC Barcelona, ομάδα από άλλον πλανήτη" έχει μεταφραστεί εκτός από τα Αγγλικά, στα Ισπανικά, στα Ιαπωνικά και τα Κορεάτικα. Το βιβλίο "Jose Mourinho: Η τακτική ανάλυση της Ρεάλ Μαδρίτης" έχει μεταφραστεί εκτός από τα Αγγλικά και στα Ιαπωνικά γνωρίζοντας, όπως και το προηγούμενο, μεγάλη επιτυχία.






e-mail Facebook Twitter