ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑΣ


Συγγραφέας : Δημόπουλος, Χρήστος
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 618-01-3635-7
Σελίδες : 96
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική

9.90 € 6.83 €




Η Διευθύντρια του Μουσείου Μυθικών Αρχαιοτήτων, Αντιγόνη Δεληνοτιά, θέλοντας να αποκτήσει ένα εντυπωσιακό και σπάνιο έκθεμα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, αναθέτει στον Ήπιο Θερμοκήπιο μια ακατόρθωτη αποστολή.
Έτσι, ο καθηγητής και τα εγγόνια του μπλέκονται σε περιπέτειες. Ξεκινώντας την έρευνά τους από τη Μύκονο, φτάνουν στο Ναύπλιο, όπου ένας πολυμαθής δικηγόρος τούς αποκαλύπτει ένα πολύτιμο μυστικό.
Αυτό τους οδηγεί στη Γερμανία, στο «Σλος Εγκ», ένα μεσαιωνικό κάστρο που κάποτε ανήκε στην οικογένεια του Ιωσήφ Λουδοβίκου Φραγκίσκου Ξαβέριου, Κόμη του Άρμανσπεργκ και 4ου Πρωθυπουργού του Βασιλείου της Ελλάδας! Όμως, εκεί τους περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις: ο παλιός μας γνώριμος, Ούλριχ Φάμπερ φον Μπιερλάγκερ, και ο Πέτερ, που δεν είναι Πέτερ!
Η αποστολή τους στέφεται με αποτυχία, κι ο Ήπιος Θερμοκήπιος, η Αθηνά και ο Ορέστης γυρίζουν στην πατρίδα με άδεια χέρια. Ή έτσι νομίζουν!


Ο Χρήστος Δημόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, όταν ήταν ακόμα μια όμορφη πόλη. Παρακολούθησε μαθήματα αρχιτεκτονικής και γραφικών τεχνών στην Αγγλία και έχει πάρει Δίπλωμα Δραματικής Σχολής. Εργάστηκε ως μεταφραστής, γραφίστας, κειμενογράφος, συντάκτης, σεναριογράφος, εκφωνητής και τηλεπαρουσιαστής. Για πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων σε μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών και διευθύνων σύμβουλος διαφημιστικής εταιρείας. Από το 1986 ως το 1989 και από το 2001 ως σήμερα επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή "Ουράνιο Τόξο", που τιμήθηκε δυο φορές (2005 και 2008) με το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Παιδικής Εκπομπής.






e-mail Facebook Twitter