Αποζημίωση των επενδυτών και δίκαιο της κεφαλαιαγοράς

Μια συμβολή στην προστασία από βασικούς κινδύνους της κεφαλαιαγοράς
Συγγραφέας : Λιάππης, Δημήτρης Χ.
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 978-960-562-054-7
Σελίδες : 352
Σχήμα : 17x24
Κατηγορίες : Εμπορικό δίκαιο Χρηματοοικονομική - Δίκαιο και νομοθεσία

53.00 € 45.05 €




Το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς τα τελευταία χρόνια φανερώνεται ομολογουμένως ως ένα δυσνόητο συνονθύλευμα ασταμάτητα μετεξελισσόμενων πολύπλοκων τεχνικών κανόνων. Ο συγγραφέας στρέφει την προσοχή του στην προστασία των επενδυτών και τη θεμελίωση αξιώσεων αποζημίωσής τους λόγω της παροχής ακατάλληλων επενδυτικών συμβουλών προς αυτούς από τις τράπεζες.

Έτσι με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η ανίχνευση της πρακτικής και αξιολογικής διάστασης των αναφυόμενων συγκρούσεων συμφερόντων και η ανάδειξη των βασικών δομικών χαρακτηριστικών του συστήματος προστασίας του επενδυτών.

Ειδικότερα: Προσδιορίζονται η βασική δομή της Κεφαλαιαγοράς και οι σχετικοί κανόνες της, οι σημαντικότεροι κίνδυνοι για τον επενδυτή, η παροχή επενδυτικών συμβουλών, η αστική ευθύνη των υπευθύνων προσώπων, η αστική ευθύνη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, και η ευθύνη επί εσφαλμένων επενδυτικών συμβουλών στην πράξη από Τράπεζες και ΑΕΠΕΥ.

Το έργο ολοκληρώνεται με παράρτημα βασικών διατάξεων των νομοθετημάτων που αφορούν στη σωστή, εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της κεφαλαιαγοράς







e-mail Facebook Twitter