Ασκήσεις στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα. Α΄ Γυμνασίου


Συγγραφέας : Ντότσικα, Μαρία K.
Εκδότης : Ελληνοεκδοτική
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-563-550-3
Σελίδες : 288
Κατηγορίες : Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)

14.45 € 13.01 €




Το βιβλίο Ασκήσεις στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα Α΄ Γυμνασίου: Ετυμολογία - Γραμματική - Σύνταξη οργανώνεται σε δεκαοκτώ (18) ενότητες που ακολουθούν την κατανομή της θεωρίας στο σχολικό βιβλίο για την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα της Α΄ Γυμνασίου.

Εκτός της 10ης και της 18ης, που περιέχουν επαναληπτικές ασκήσεις, κάθε άλλη ενότητα περιλαμβάνει:
• τεστ αυτοαξιολόγησης (ερωτήσεις σωστού-λάθους), με το οποίο ο/η μαθητής/-τρια αξιολογεί τις γνώσεις του/της στην επί μέρους θεωρία,
• ασκήσεις (με αντιστοίχιση, πολλαπλή επιλογή, συμπλήρωση κενών, μετατροπές, σταυρόλεξα κ.ά.), μέσω των οποίων εφαρμόζει τη θεωρία και εξασκείται συστηματικά με στόχο την εμπέδωσή της.

Στο τέλος του βιβλίου, παρουσιάζονται οι απαντήσεις στα τεστ αυτοαξιολόγησης και στις ασκήσεις των ενοτήτων.

Είναι απαραίτητο να γίνεται πρώτα το τεστ αυτοαξιολόγησης κάθε ενότητας και να διαβάζει ο/η μαθητής/-τρια τις αιτιολογημένες απαντήσεις που βασίζονται στους κανόνες και προσφέρουν κατά περίπτωση χαρακτηριστικά παραδείγματα. Έτσι θα αναπληρώσει ενδεχόμενα κενά στις θεωρητικές του/της γνώσεις, ώστε να απαντά εύστοχα στις ασκήσεις που ακολουθούν.

Οι ασκήσεις, ανάλογα με το αντικείμενο εξέτασης, αξιοποιούν ποικιλία λέξεων, φράσεων και αποσπασμάτων που συμπεριλαμβάνει το γλωσσικό υλικό των κειμένων του σχολικού βιβλίου. Κατά την εξάσκηση, καλό θα ήταν ο/η μαθητής/-τρια να συμβουλεύεται τα σχολικά λεξικά της αρχαίας και της νέας ελληνικής και να χρησιμοποιεί τις απαντήσεις της συγκεκριμένης έκδοσης ως υποστηρικτικό εργαλείο της προσπάθειάς του/της. Άλλωστε, το ζητούμενο πάντοτε είναι να κατανοεί και να μαθαίνει.







e-mail Facebook Twitter