Αστικός κώδικας

Σχετικές διατάξεις, Νομοθετικές μεταβολές με παράθεση του κειμένου των προηγούμενων μορφών της ρύθμισης του ΑΚ, Αποφάσειςτης Ολομέλειας του Αρείου Πάγου από το 1978
Συγγραφέας : Παπαχρίστου, Θανάσης Κ. Καλλινίκου, Διονυσία
Εκδότης : Σάκκουλας Π. Ν.
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 978-960-420-463-2
Σελίδες : 448
Κατηγορίες : Αστικός κώδικας

20.00 € 19.00 €




Στόχος του βιβλίου δεν είναι μόνο η παράθεση της ρύθμισης του Αστικού Κώδικα, όπως αυτή ισχύει. Η παράθεση της ρύθμισης εμπλουτίζεται από ορισμένα ακόμα στοιχεία. Ειδικότερα: Επισημαίνονται οι νομοθετικές μεταβολές που έχει υποστεί ο ΑΚ στο πέρασμα του χρόνου, ενώ παράλληλα καταγράφονται όλες οι προηγούμενες μορφές οι οποίες ανατρέχουν μέχρι και την εισαγωγή του ΑΚ. Κάτω από τα κατ’ ιδίαν άρθρα καταχωρίζονται επίσης οι σχετικές -δημοσιευμένες στον νομικό τύπο- αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου από το 1978, καθώς και οι συναφείς διατάξεις είτε του ίδιου του ΑΚ είτε άλλων νομοθετημάτων. Προσφέρεται έτσι ένα πολύτιμο ερμηνευτικό εργαλείο, το οποίο υποβοηθά τις ανάγκες της πράξης. Το έργο συνοδεύεται από αναλυτικό λημματικό ευρετήριο.

Ο Θ. Κ. Παπαχρίστου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Είναι Ομότιμος Καθηγητής Αστικού Δικαίου και Κοινωνιολογίας του Δικαίου στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Βιοηθική" του Πανεπιστημίου Κρήτης, απο την ίδρυσή του. Εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Pantheon-Assas (Paris II), με θέμα την αποδοχή ξένων ιδιωτικών δικαίων. Είναι τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής. Διετέλεσε τακτικό μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και μέλος των ειδικών νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων και την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Κυριότερες δημοσιεύσεις του είναι η "Κοινωνιολογία τον Δικαίου" (22000) και το "Εγχειρίδιο Οικογενειακού Δικαίου" (2005).






e-mail Facebook Twitter