Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και νομικά επαγγέλματα

Ο Ν 4387/2016 και οι αλλαγές στην ασφάλιση των νομικών
Συγγραφέας : Κουτσόλαμπρος, Ανδρέας Π.
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2017
ISBN : 978-960-622-261-0
Σελίδες : 310
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Ασφαλιστικό δίκαιο

41.00 € 34.85 €




Στο βιβλίο «Ο Ν 4387/2016 και οι αλλαγές στην ασφάλιση των Νομικών» αξιολογείται νομικά και τεχνικά ο ως άνω ασφαλιστικός νόμος, δίνοντας απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούν τους ασφαλισμένους του Νομικού Κλάδου. Παράλληλα, προτείνονται λύσεις και βελτιώσεις, που θα μπορούσαν να καταστήσουν τη ζωή των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων πιο εύκολη. Κατανοώντας λοιπόν ο δικηγόρος τις βασικές αλλά και τις ειδικότερες έννοιες του Ν 4387/2016, θα μπορέσει να ασκήσει με τον καλύτερο τρόπο τα ατομικά του δικαιώματα, αλλά και αυτά των εντολέων του.

 Ειδικότερα, στην αρχή του έργου προσδιορίζονται οι έννοιες του ασφαλιστικού νόμου που ενδιαφέρουν τους νομικούς και γίνεται αναφορά στην ειδικότερη περίπτωση των εμμίσθων δικηγόρων. Ακολουθεί το κεφάλαιο με την ανάλυση των εισφορών του Ν 4387/2016 που αφορά τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων, των εμμίσθων δικηγόρων, τις εισφορές για υγειονομική περίθαλψη, για επικουρική ασφάλιση, για πρόνοια και υπέρ ΟΑΕΔ. Προσδιορίζονται οι ειδικότερες μειώσεις και ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών και ο τρόπος καταβολής τους.

 Κατόπιν αναλύεται το νομοθετικό καθεστώς της παράλληλης ασφάλισης. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον χρόνο ασφάλισης και στην αναγνώρισή του. Επίσης, το νομικό ενδιαφέρον εστιάζεται και την προστασία του ασφαλισμένου - οφειλέτη, με ειδικότερες εκφάνσεις την εκούσια είσπραξη, τη ρύθμιση οφειλής, την αναγκαστική είσπραξη, τα ένδικα μέσα προς χρήση, την αναγκαστική είπραξη από το ΚΕΑΟ, την άσκηση ανακοπής και την ενδεχόμενη ποινική ευθύνη.

 Οι ασφαλιστικές παροχές είναι το αντικείμενο του επόμενου κεφαλαίου. Προσδιορίζεται ο αντίκτυπος του ασφαλιστικού νόμου σε κύριες, προσωρινές και επικουρικές συντάξεις, στις συντάξεις λόγω θανάτου, αναπηρίας, στις εξάπαξ παροχές και στις παροχές ασθένειας σε χρήμα, όπως τα επιδόματα μητρότητας, τα έξοδα κηδείας κ.λπ. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράρτημα που περιέχει την αίτηση ακύρωσης κατά της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, την ένσταση - διόρθωση κατά του ειδοποιητηρίου, την ανακοπή κατά του ΚΕΑΟ, δικαστικές αποφάσεις επί των αιτήσεων αναστολής και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

 H έκδοση είναι επικαιροποιημένη έως και τον Ν 4472/2017 και συνοδεύεται από αναλυτικό ευρετήριο, για την καλύτερη εύρεση του θέματος που ενδιαφέρει τον αναγνώστη.







e-mail Facebook Twitter