Αχαΐα

Περιηγητικός χάρτης
Συγγραφέας : Ματσούκα, Πηνελόπη Αδαμακόπουλος, Τριαντάφυλλος Σολωμός, Χ. Κρίγκα, Μιμίκα
Εκδότης : Ανάβαση
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 978-960-8195-18-9
Σχήμα : 23x12
Κατηγορίες : Ελλάς - Χάρτες
Σειρά : Peloponnese Topo 100

6.00 € 4.20 €




Οδικός και περιηγητικός χάρτης της περιοχής της Αχαΐας σε κλίμακα 1: 100 000, με πλάνο της Πάτρας.
Η Αχαΐα είναι η κεφαλή της Πελοποννήσου, παρότι αποσπασμένη πλέον μαζί με την Ηλεία στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας. Η Αχαΐα είναι προικισμένη με όλα τα καλά της πελοποννησιακής γης. Εύφορες πεδινές ζώνες και καλοπάτητα βουνά συνθέτουν τοπία όμορφα και γαλήνια που προσφέρονται για ταξίδι όλες τις εποχές του χρόνου. Η πρωτεύουσα της είναι η Πάτρα, μια από τις κυριότερες πόλεις της Ελλάδας και μεγάλο λιμάνι στον Κόλπο της Πάτρας. Άλλες μεγάλες πόλεις της Αχαΐας είναι το Κιάτο, το Αίγιο, η Κάτω Αχαΐα, τα Καλάβρυτα κλπ
Πάνω από την πόλη της Πάτρας υψώνεται το όρος Παναχαϊκό (1926μ.). Τα ψηλότερα βουνά της Αχαΐας είναι ο Χελμός (2355 μ.) και ο Ερύμανθος (2224 μ.).
"Η Ανάβαση φτιάχνει χάρτες υψηλών προδιαγραφών, με ακριβή χαρτογραφικά δεδομένα που συνθέτουν ένα λεπτομερές υπόβαθρο, με συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ87 & WGS84 (προβεβλημένες πάνω στο χάρτη) για να βρίσκετε τη θέση σας με το GPS. Ο χάρτης είναι τυπωμένος σε polyart, το ανακυκλώσιμο συνθετικό χαρτί για να σας ακολουθήσει σε κάθε σας δραστηριότητα.
Ο χάρτης που βλέπετε είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών ανθρώπων και προσπαθεί να αποτυπώσει την πολυπλοκότητα του ελληνικού τοπίου. Όπως με όλα τα πράγματα, έτσι και με τους χάρτες, οι ματιές και οι εμπειρίες είναι ατελείωτες, αλλιώτικες για τον καθένα και κάθε φορά διαφορετικές.Είναι αποτέλεσμα βιβλιογραφικής έρευνας όσο και καταγραφών πεδίου, που γίνονται σε συνεργασία με ορειβάτες και τοπικούς συλλόγους.
Σε κάθε καινούργια έκδοση ή χάρτη αναρωτιόμαστε πώς θα μπορούσαμε τον κάνουμε καλύτερο. Έτσι προέκυψαν οι νέες κατηγορίες όπως τα μονοπάτια περιπέτειας, η επισήμανση εκτεθειμένων διαδρομών και κορυφογραμμές με αναρριχητικά περάσματα. Προσθέσαμε επίσης νέες κατηγορίες πληροφορίας όπως οι αγώνες ορεινού τρεξίματος, και οι διαδρομές ορειβατικού σκι.
Ο χάρτης δεν είναι απλά η χαρτογραφική αποτύπωση μιας περιοχής αλλά και το αποτέλεσμα των εμπειριών μας στο πεδίο. Προτείνουμε τις αγαπημένες διαδρομές και περιγράφουμε με λίγα λόγια τα μονοπάτια.
Δεν υπάρχει τελική εκδοχή ενός χάρτη, οι αλλαγές στο χώρο είναι συνεχείς και οι βελτιώσεις ή πληροφορίες που μπορούν να προστεθούν ανεξάντλητες. Είτε από νέα στοιχεία που καταγράφουμε, είτε από την συλλογική εμπειρία της ορειβατικής κοινότητας στοχεύουμε να προσθέτουμε όλο και περισσότερα επίπεδα πληροφορίας στο χάρτη για να αποτυπώνουμε τη δυναμική εξέλιξη του τοπίου, των εμπειριών και γνώσεων που ξετυλίγονται και των νέων δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται."







e-mail Facebook Twitter