Βάρδια

Wool- Βιβλίο 2
Συγγραφέας : Howey, Hugh
Εκδότης : Anubis
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-623-366-1
Σελίδες : 632
Τόμος : 2
Κατηγορίες : Διηγήματα - Συλλογές Επιστημονική φαντασία

25.50 € 19.13 €




ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ-ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

Το 2007, το Κέντρο Αυτοματισμού Νανοβιοτεχνολογίας παρουσίασε τις πλατφόρμες λογισμικού και υλισμικού, που κάποια μέρα θα επέτρεπαν σε ρομπότ μικρότερα από ένα ανθρώπινο κύτταρο να κάνουν ιατρικές διαγνώσεις, να διενεργήσουν επισκευές και να αυτοαναπαραχθούν.

Την ίδια χρονιά, ο τηλεοπτικός σταθμός CBS πρόβαλε μια εκπομπή σχετικά με τις επιπτώσεις της προπρανολόλης στους πάσχοντες από ακραίας μορφής τραύματα. Ένα απλό χάπι, όπως αποδείχτηκε, μπορούσε να σβήσει ακόμη και την ανάμνηση μιας ιδιαίτερα τραυματικής εμπειρίας.Εκείνη τη στιγμή, η ανθρωπότητα είχε μόλις ανακαλύψει το μέσο που θα επέφερε την ολοκληρωτική καταστροφή της. Και, ταυτόχρονα, το μέσο εκείνο που θα την έκανε να ξεχάσει.

Σε λιγότερο από σαράντα χρόνια από σήμερα, ο κόσμος είναι ακόμη όπως τον γνωρίζουμε. Ο χρόνος συνεχίζει να κυλάει, αλλά όχι για όλους
το ίδιο. Μόνο λίγοι ισχυροί άνθρωποι ξέρουν τι έρχεται. Προετοιμάζονται γι’ αυτό. Προσπαθούν να μας προστατεύσουν. Μας βάζουν σε ένα μονοπάτι χωρίς επιστροφή, που οδηγεί στην καταστροφή· ένα μονοπάτι που θα μας στείλει κάτω από το έδαφος.Η ιστορία του σιλό ξεκινάει εδώ. Το μέλλον μας ξεκινάει τώρα.


Ο Hugh Howey γεννήθηκε το 1975 στις ΗΠΑ. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, εργάστηκε αρκετά χρόνια ως καπετάνιος ιστιοπλοϊκού, παραπλέοντας της Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, από τα νησιά Μπαρμπάντος ως το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη. Άρχισε τη συγγραφή του "Σιλό" ενώ εργαζόταν σε βιβλιοπωλείο, γράφοντας καθημερινά για σχεδόν τρία χρόνια. Το 2011 άρχισε να εκδίδει το μυθιστόρημά ως e-book σε συνέχειες με τη μορφή νουβέλας μέσω του amazon.com. Η άμεση ανταπόκριση των αναγνωστών οδήγησε σε περισσότερες νουβέλες, και η ολοκληρωμένη έκδοση του "Σιλό" βρέθηκε πολύ σύντομα στην κορυφή των bestsellers του amazon, μετατρέποντας το έργο σε εκδοτικό φαινόμενο. Πριν ακόμα παραχωρηθούν τα δικαιώματα για την έντυπη μορφή του βιβλίου, η 20th Century Fox είχε αγοράσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα, με την ανάμειξη του διάσημου σκηνοθέτη Ridley Scott. Ο Hugh Howey έχει πλέον αφοσιωθεί στη συγγραφή και έχει προγραμματίσει άλλα δύο βιβλία που εκτυλίσσονται στον κόσμο του "Σιλό". Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο του στην ιστοσελίδα: www.hughhowey.com






e-mail Facebook Twitter