ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ: THE SOCIAL ONE


Συγγραφέας : Μάντζος, Μάριος
Εκδότης : Δίχτυ
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 9786188609471
Σελίδες : 256
Κατηγορίες : Ποδόσφαιρο

14.00 € 12.60 €




Τι είναι τελικά ο Γιούργκεν Κλοπ; Ένας προπονητής, ή ένας σύγχρονος μάνατζερ που ο τρόπος που χτίζει και διοικεί τις ομάδες του αξίζει να μελετηθεί και να αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει στα μαθήματα ηγεσίας;

Σε μια εποχή που όλα έχουν την τιμή τους, ο Γερμανός χρησιμοποιεί διαφορετικό ζύγι για τις αξίες κάθε συνεργάτη του, πιστεύει στον άνθρωπο και επιλέγει να δημιουργεί πρωταθλητές από το να τους αγοράζει. Επενδύει στο άτομο και στη χημεία που καθορίζει το ιδιαίτερο κράμα των ποδοσφαιριστών και κατά συνέπεια των ομάδων.

Έχει απορρίψει παίκτες με αναμφισβήτητο ταλέντο επειδή είδε στοιχεία στο χαρακτήρα τους που δεν ταίριαζαν με την ιδιοσυγκρασία των αποδυτηρίων και την αισθητική του. Δίνει μεγάλη σημασία στο βαθύ κίνητρο κάθε παίκτη. «Μπορεί να είσαι από τη Βραζιλία, την Αργεντινή ή οπουδήποτε και να μεγάλωσες σε σπίτι χωρίς παράθυρα. Βρίσκεσαι εδώ για να κερδίσεις χρήματα; Ή για να κάνεις την οικογένειά σου, ή ολόκληρη τη χώρα σου υπερήφανη; Υπάρχουν τόσα διαφορετικά κίνητρα», λέει χαρακτηριστικά.

Δεν δηλώνει απλά σοσιαλιστής και αρνητής της Δεξιάς, αλλά το εφαρμόζει στην πράξη και δεν τον ενδιαφέρει η δόξα αφού έχει ήδη απορρίψει δύο προτάσεις για να του στήσουν άγαλμα. «Εάν στην πέτρα του τάφου μου γραφτεί: “ήταν ένας καλός άνθρωπος”, τότε είμαι απολύτως ικανοποιημένος. Η επιτυχία δεν λέει τίποτα. Το να είμαι ένας καλός άνθρωπος θα ήταν αρκετό…».







e-mail Facebook Twitter