Δάσκαλοι - καθηγητές της γαλλικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία του 19ου αιώνα

Βιογραφικά και εργογραφικά στοιχεία: Συμβολή στη διδασκαλία και διάδοση της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού
Συγγραφέας : Αντωνίου, Δαυίδ
Εκδότης : Διεθνές Κέντρο Έρευνας Αίσωπος - La Fontaine
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 978-960-99597-5-9
Σελίδες : 398
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Γαλλική γλώσσα - Σπουδή και διδασκαλία Εκπαίδευση - Ιστορία - Ελλάς
Σειρά : Διεθνές Κέντρο Έρευνας Αίσωπος - La Fontaine

40.00 € 30.00 €




Οι έως τώρα αξιόλογες μελέτες και διατριβές πάνω στη συνολικότερη παρουσία της γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας στην Ελλάδα δίνουν ελάχιστες πληροφορίες για τους "εργάτες της εκπαίδευσης", που προήγαγαν αποφασιστικά αυτή την παρουσία. Η συγκεκριμένη εργασία φιλοδοξεί να καλύψει το κενό: Παρουσιάζει και βιογραφεί όσους διδασκάλους και καθηγητές -Έλληνες και ξένους- δίδαξαν γαλλικά στα σχολεία, κυρίως του ελληνικού κράτους, δημόσια και ιδιωτικά. Επίσης καταγράφει και το συγγραφικό τους έργο, κυρίως εκείνο που αναφέρεται στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας, παρακολουθώντας πώς αυτό αξιολογήθηκε και σε ποιο βαθμό χρησιμοποιήθηκε κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Δαυίδ Αντωνίου είναι φιλόλογος, επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υπηρέτησε στη Μέση Εκπαίδευση (δημόσια και ιδιωτική) σε διάφορες θέσεις και εργάστηκε στη συγγραφή και αναθεώρηση κρατικών διδακτικών βιβλίων· υπηρέτησε, επίσης, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και ασχολήθηκε με την ταξινόμηση του αρχείου του Υπουργείου Παιδείας. Το συγγραφικό του έργο αναφέρεται στην Ελληνική και Λατινική Φιλολογία και τα τελευταία 25 χρόνια στην Ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης, έχοντας δημοσιεύσει αυτοτελή έργα και πολυάριθμες μελέτες.






e-mail Facebook Twitter