Διαγνωστικά και θεραπευτικά προβλήματα ακοολογίας - νευροωτολογίας


Συγγραφέας : Παπαδάκης, Χαρίτων Ε. Μαρουδιάς, Νίκος Ι.
Εκδότης : Ιατρικές Εκδόσεις Βασιλειάδης
Έτος έκδοσης : 2000
ISBN : 978-960-86612-0-2
Σελίδες : 317
Σχήμα : 25x18
Κατηγορίες : Ωτορινολαρυγγολογία

45.00 € 42.75 €




Αποτελεί ικανοποίηση όταν προλογίζει κάποιος εργασίες που συμβάλλουν στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών. Η ικανοποίηση όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι ιδιαίτερα μεγάλη για δύο λόγους. Πρώτον, διότι το παρόν πόνημα έγινε από δύο εκλεκτούς και καταξιωμένους συνεργάτες και φίλους εγνωσμένης επιστημονικής κατάρτισης και δεύτερον, διότι τα θέματα, τα οποία παρουσιάζονται έχουν μεγάλη πρακτική σημασία καθώς απασχολούν σε καθημερινή σχεδόν βάση όχι μόνο όλους τους Ωτορινολαρυγγολόγους, αλλά και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Εμβοές, αιφνίδια βαρηκοΐα, νευροαισθητήρια βαρηκοΐα, παιδική βαρηκοΐα, ίλιγγος. Θέματα κοινά και πολύπλοκα συγχρόνως, με τεράστια όμως επιστημονική και κοινωνική σημασία.

Οι συγγραφείς με εξαιρετική επιμέλεια και σε απολύτως κατανοητή γλώσσα, χρησιμοποίησαν όλες τις τελευταίες πληροφορίες από τη διεθνή βιβλιογραφία, τις οποίες δένοντάς τις με τη μεγάλη πείρα που διαθέτουν στο χειρισμό του νευροωτολογικού ασθενή, κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα σύνολο κειμένων, τα οποία όλοι οι συνάδελφοι Ωτορινολαρυγγολόγοι, αλλά και άλλοι ιατροί συναφών ειδικοτήτων θα βρουν εξαιρετικά χρήσιμα κατά την ενάσκηση της ειδικότητάς τους, διότι θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς τους με τρόπο περισσότερο αποτελεσματικό και σύγχρονο.

Τους συγχαίρω και τους παροτρύνω να συνεχίζουν με τον ίδιο πάντοτε ενθουσιασμό το δημιουργικό έργο τους, το οποία θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Εμμανουήλ Σ. Χελιδόνης







e-mail Facebook Twitter